Fokus på Amin Afsan inför The Zone FC 12

Du kommer att möta en 14 år äldre fighter, som även han gör sin proffsdebut på The Zone. Vad vet du om honom?

Min motståndare heter Haci Firat Dogan från Kampsportscentret i Linköping. Jag har inte så stor koll på honom eftersom han också är debutant. Ã…ldern spelar inte så stor roll. Jag ser det som en vanlig match helt enkelt.

Vilken bakgrund har du och när kom du till Gladius?

Jag tränade aikido när jag var liten men tyckte det blev lite långtråkigt. Jag ville ha lite mer action och lockades av mma efter att ha sett UFCfighter på tv! Som 15åring kom jag till Gladius och fastnade direkt för träningen och klubben!

Hur tävlingserfaren är du?

Jag längtade länge efter att gå match men fick vänta tills jag var 18 för att få gå amatörmatcher. Sen dess har jag gått 9 stycken matcher, både i  Shootfighting och i MMA.

Jag har vunnit 5 av 7 matcher på submission. Mark anses nog som min grej då jag vunnit de flesta matcher på marken. Men jag gillar att stå upp också, boxning är kul tycker jag! Jag gillar att utmana mig själv. Jag har alltid satt mål för mig själv och att gå proffsmatch har varit ett av målen.

Vad är det för skillnad på uppladdningen när det gäller amatör-och proffsmatch?

Uppladdning inför proffsmatcher är mer seriösa. Det är viktigare att ha bra kondition då man i proffs kör ytterligare en rond, 3*5 minuter. Det gäller att vara väl förberedd och ha rätt inställning. På Gladius kör vi ett upplägg där vi trappar upp sakta men säkert inför matchen. Jag tar det mycket mer seriöst inför denna match än tidigare matcher. För mig blir det ca 5 pass per vecka samt kondition utöver det.

Kör du någon viss diet inför the Zone?  5:2-dieten är ju populär nu för tiden?

Nej ingen direkt diet. Det blir mycket sallad och protein – inte så mycket kolhydrater. Jag tycker inte det känns så svårt att hålla sig till det. Inga konstigheter helt enkelt.

Hur återhämtar du dig mellan träningarna?

Jag ta det lugnt med kompisar, bara hänger eller spela tv-spel typ.

Om det skulle göras en spelfilm om ditt liv – vem skulle spela dig i huvudrollen?

Arnold Schwarzenegger – såklart!

Har du någon uppmaning till läsarna?

Kom och kolla den 12e oktober– det kommer att bli kul!

//Ammi Mobacken