The Zone FC 12 Kamikaze, MMAgala 12e oktober

The Zone FC – Kamikaze, hur kom ni fram till namnet?

Att namnge galor är inte helt lätt. På The Zone har vi valt att hylla den numer nedlagda japanska MMA-produktionen Pride Fighting Championship genom att låna namn från deras galor.

Denna gång blev det Kamikaze. Alla tidigare galor har namn från Pride förutom den som hette ”Evolution”. Den gången hade vi skaffat ny bur och gick ifrån Pridekonceptet tillfälligt. Just namnet Kamikaze kommer från Pride 34 som gick på Saitama Super Arena 2007.

The Zone FCs första gala hölls i Stockholm 2008, sedan dess har de varit i Göteborg. Hur kom det sig att det startade i storstaden?

Teamet som arrangerar The Zone har tidigare arrangerat galor som Fighter Extreme och European Vale Tudo (EVT) som uteslutande gick i Stockholm (förutom två upplagor av EVT som gick i Danmark).

När den första The Zone skulle arrangeras var det naturligt att fortsätta i de spår som var kända för Fighter Extreme och EVT.

Den andra The Zone arrangerades samma vår som den första och vi hade rekat på hemmaplan och funnit att Lisebergshallen var ett attraktivt alternativ. Det visade sig att Lisebergshallen var mycket bra för MMA och tillika var Göteborgspubliken mycket engagerad så det gav en härlig stämning.

Vad är kopplingen mellan The Zone, Göteborg och Gladius?

Det finns flera kopplingar till Göteborg. Dels därför att vi numer uteslutande arrangerar i Göteborg och dels därför arrangörsklubben är göteborgsklubben Gladius. Vidare så är det många göteborgstävlande på tävlingen.

Alla MMA-tävlingar i Sverige måste arrangeras av en förening ansluten till Svenska MMA Förbundet (SMMAF). The Zone galorna arrangeras alltså av Gladius MMA, som är anslutet till SMMAF.

Vad är tanken med The Zone?

Det finns flera anledningar till att arrangera The Zone.

Galorna 2008 hade ett tydligt fokus på att visa att MMA-tävlingar kan arrangeras mycket säkert och helt enligt det regelverk som SMMAF precis fått tillstånd för. Galorna blev också utan anmärkning genomförda och det ledde senare till att SMMAF kunde erhålla ett permanent tillstånd att sanktionera MMA-tävlingar. The Zone galorna var en av nycklarna för att ett sådant tillstånd erhölls och viktigt grund för att MMA i Sverige är där vi är idag.

En annan anledning är att ge möjlighet för svenska tävlade att gå säkra matcher i Sverige. Numer finns det bra utländska produktioner men även flera mindre bra och mindre säkra. The Zone har arrangerats för att möjliggöra bra galor på svenska mark för främst svenska tävlande.

Vilka fighters har Lisebergshallen som hemmaplan?

På The Zone tävlar många från Gladius MMA. Det är ett sätt att kunna ge Gladius-tävlande proffsmatcher på hemmaplan vilket är mycket viktigt för en fighters karriär. Även andra tävlande från göteborgstrakten har fått chansen att tävla flera gånger på The Zone vilket påverkat deras karriärer positivt.

Elina Nilsson är ett exempel från Gladius som gått tre The Zone galor. Hon var den första svenska kvinnliga fighter att gå MMA matcher och debuten gjordes redan 2006 på den äldre produktionen European Vale Tudo (föregångare till The Zone). Nu är hon aktuell med sin fjärde match i The Zone FC -Kamikaze.

Det lär vara en bra plattform för blivande UFC-fighters?

Ja det stämmer. Många tävlande satsar på att komma till UFC, som är den särklass största MMA-produktionen i dagsläget. För att komma in där krävs att man gått ett flertal MMA matcher i mindre organisationer. Där fyller The Zone ett tydligt syfte. Flera tävl
ande på The Zone har erhållit UFC-kontrakt. Exemplevis Besam Yousef, Hamid Corassani, Tor Troeng, Sheila Gaff och inte minst Alexander Gustafsson (som tävlat på tre The Zone galor).

Hur ser fightcardet ut till The Zone FC 12 –Kamikaze?

Vilket motstånd nedan fighters kommer att möta är ännu en väl bevarad hemlighet, men det kommer att avslöjas allt eftersom galan närmar sig. 

Deltagare från Gladius på kommande The Zone är:

Amin Afsan

Binh Son Le

Christopher Wassberg

Elina Nilsson,

Per Franklin

Robin Gidlöv

Ã…ke Bergvall

Dessutom kommer nedan Göteborgs-fighters delta:

Erik Carlsson, Frölunda Kampsportcenter

Zvonimir Kralj, Frölunda Kampsportcenter

Rami Aziz, GBGB Mma

Vi återkommer snart med mer om The Zone FC 12 Kamikaze. Boka upp lördag 12e oktober – biljetter finns på ticnet. Det kommer bli en kväll att minnas då laddade proffsfighters från Västkusten möter toppmotstånd inför storpublik i Lisebergshallen!

För mer information om eventet, kolla in The Zone FCs facbooksida www.facebook.com/TheZoneFC  eller hemsida www.thezonefc.com.

//Ammi Mobacken