Alex T Harris inbjuden till SportAccords World Combat Games

World Combat Games hålls i St Petersburg 18-26 oktober av SportAccord som är en paraplyorganisation för International Sports Federations. World Combat Games är en internationell multisportgala där 15 olympiska och icke-olympiska sporter finns med i programmet. Thaiboxning är en av dessa och endast de högst rankade fighters i världen blir inbjudna att vara med och tävla. Världen 8 bästa är uttagna till -75 – och Alex är en av dem!

Alex är mycket nöjd med inbjudan då han inte har tävlat sedan han försvarade sin världsmästartitel  i november förra året. Han kör underhålls träning under sommaren och kommer från augusti köra igång hårdare för att vara på topp till matchstart i oktober.

Hur står sig Alex mot sina konkurrenter? Nedan följer hans fantastiska meritlista

Alex T Harris är en av Sveriges mest meriterade thaiboxare med en mängd medaljer i backfickan. Han har totaldominerat sin viktklass -75 på SM under flertal år. Och när han gjorde sin amatör-vm debut i IFMA B-klass 2008 VM vann han guld! 2011 ställde han upp åter upp i VM men då i IFMA A-klass och vann silver efter att dessvärre ha förlorat på poäng i mycket jämn match i finalen mot Ukraina.

I november 2011 vinner fenomenale Alex T Harris Superfighten mot japanske Yoshihiro Sato på Rumble of the Kings. Japanen har en fantastisk meritlista med totalt närmare 100 matcher i bagaget, i K-1, kickboxning och thaiboxning och erfarenhet från flera K-1 Max-turneringar där han tagit hem guld både 2006 och 2007.

I april 2012 i Frankrike tar Alex hem den professionella WMC titeln i supermellanvikt efter en fem ronder hård match mot fransmannen Ailo Batonon.

Drygt ett halvår senare står Alex som titelförvarare för sin WMC-världsmästartitel. På Rumble of the Kings i Linköping mötte han den rutinerade thailändaren Pidsanu ”Madsua” Kunchat (vinnare av 2011 upplaga av The Contender) och vann på TKO i tredje ronden. 

På Kampsportsgalan fick Alex T Harris det åtråvärda priset Ã…rets Mästare 2013 för att under 2012 ha vunnit en WMC-proffstitel och under samma år försvarat titeln på Rumble of the Kings.

// Ammi Mobacken

Publicerad: