Tuff fight för Alexander i Thailand

Alexander meddelar från Thailand att han mår efter omständigheterna väl. Öm i kroppen lite här och var men inget farligt. Han fick ett cut uppe på huvudet som fixades till med tre stygn (därav den vita tussen på bilden uppå på skallen).

Jag bad Alexander berätta lite om att tävla i Thailand, och jämföra det med hans erfarenhet från Sverige. Nedan berättar han om hur han ser på det hela:

”Skillnaden från att tävla i Sverige mot Thailand är att i Sverige ligger man på mycket mer med slagkombinationer och sparkar osv. I Thailand är man lite mer avslappnad och de kommer oftast stenhårda tekniker som är mer singlar, ibland serier. De använder mycket armbågar samt knän och boxas inte så mycket. Coachningen består av 2 coacher i ringhörnan, men de kommer oftast fler från ens gym som står och hejar och coachar i ringen. 

Uppvärmning är sig inte alls lik jämfört med Sverige! I Thailand blir man bara linimenterad och får skuggboxas lite, då wai kru (thai dansen) är ens uppvärmning. Man måste tänka väldigt mycket i en A-klass match tyckte jag, då man inte alls visste vad som kunde komma för attack på grund av att motståndaren såg så avslappnad ut. 

Invägningsystem finns verkligen inte alls. Jag skulle ha fightas i 58 kg klassen men han jag skulle möta dök inte upp? Då stod det på fight cardet att de var 68kg klassen (!!) men han jag mötte vägde minst 75-78 kg! För övrigt kändes matchen väldigt bra. Det var sjukt kul och lärorikt och jag vill tävla så snart som möjligt här igen!”

Tack för den rapporten Alexander! Hoppas vi får se dig gå match, i rätt viktklass, här i Sverige snart! :-)

Publicerad: