Muay Thai EM 2013 i sommar

Tävlingen är förlagd till en vecka mitt i sommaren, 23-28 juli. August Wallén och Jens Fredholm åker med till Portugal och coachar.

Både Elina och Jennifer blev världsmästare förra året i september när de vann guld i respektive klass då VM var förlagd till St Petersburg, Ryssland. Sverige fick tre guldmedaljer med sig hem, förutom FMTs två tog även Lina Länsberg Göteborg Muay Thai guld i klassen -63,5 kg. Dessa tre guld placerade Sverige som bästa nation på damsidan! Strålande resultat! 

Tyvärr är årets VM inställt så det är all in i EM som gäller. Svenska Muay Thai förbundet kommer att skicka en delegation med fighters, coacher och dessutom kommer det självklart finnas svenska supporters på plats. De som har vunnit SM samma år har störst chans till EM-platserna, men vid t ex skada kan andra fighters få möjlighet att tävla för sitt land. Elina och Jennifer har med sina grymma meriter självklara platser i landslaget!

Har du inte planerat din semester än så bör du definitivt satsa på en tur till Lissabon och heja fram våra fantastiska fighters!

Svenska Muaythai förbundet har tagit ut följande lag till EM:

Dam 

-51 Johanna Rydberg Helsingborg MT 

-54 Sofia Olofsson Slagskeppet

– 57 Linnea Larsson Varberg

-63,5 Lina Länsberg Göteborg MT

-67 Jennifer Österlin Fighter MT

-71 Elina Nilsson Fighter MT

Herr A-klass 

-51 Giang Hoang FG Borås

– 54 Viet Hoang FG Borås

-60 Hamza Bougmza Rinkeby MT 

-75 Johan Herö Halmstad MT 

– 81 Yassin Bensenouci Vallentuna BC 

+91 Simon Ogolla Vallentuna BC

Herr B- klass

-63,5 William Wisen Stockholm MT

Junior

-60 Stellan Kok Hermansson Halmstad MT
-63,5 Elias Lindbäck Haga KF