Intervju med Bobby Rehman – Jag har alltid slagit hårt!

Hej Bobby!

Du höll ett mycket uppskattat striking-seminarium på Gladius MMA och Fighter Centre i helgen.

Det var väldigt kul att instruera på Gladius och jag är smickrad över att jag fick komma!

Vad tycker du om Gladius MMA:s nivå gällande MMA och striking? Hur var stämningen på Fighter Centre?

Alla klubbar har en kultur och på Gladius är det standard att ha stark grappling även om det finns strikers som Besam Yousef och Elina Nilsson på gymmet. Gladius lokaler är en dröm för alla tränare. Jag önskar att jag en dag kunde driva ett liknande gym.

Vad är det som gör din striking exceptionell?

Anledningen till att jag blivit en duktig striker/striking-tränare är att jag lagt ner en väldigt massa tid på det. Jag var redan som junior en duktig taekwondo-utövare och det var över 20 år sen. Sen har jag alltid haft tränare och träningspartners i världsklass som jag lärt mig massor av. En del naturlig talang ingår här också. Jag har alltid slagit hårt!

För några år sedan blev jag tränare på heltid och har verkligen haft tillfälle att gå på djupet i vad som är viktigt i modern MMA. Striking tar mycket längre tid att bli bra på än grappling så jag rekommenderar alla seriösa utövare att ha åtminstone lite striking med på alla pass.

Hur ser en typisk träningsvardag ut för dig?

En typisk dag för mig kan vara att jag har några PT-pass på morgonen. Sen tränar jag med min tränare Omar Bouiche som lärt mig 95% av allt jag kan om MMA. På eftermiddagen kanske jag jobbar lite med mina uppdrag från SMMAF. Just nu jobbar vi med SMMAF:s tränarutbildning. Sen hämtar jag min son på dagis och lagar middag. På kvällen har jag ofta klass på mig egna klubb Storm Mixed Martial Arts.

Hur anser du att idrotten utvecklats sedan du började träna MMA som 23-åring?

I moderna MMA är fysiska attribut väldigt viktiga. Man ser att sporten blivit mer brottningsbaserad med mindre inslag av bjj. Teknikurvalet har blivit mindre.

Hur ser dina planer ut för den närmsta framtiden?

Mina planer inför framtiden är att jobba hårt och bli ännu bättre på mitt jobb. Jag hoppas att kunna öppna mitt egna MMA-gym inom kort i Stockholm.

Tack så mycket för din tid Bobby och tack för att du besökte Fighter Centre.

Publicerad: