4 fighter för FMT på HMT Battle i Halmstad

FMTs figher på HMT Battle XX sammanfattad av coach Farzad Farokmanesh:

Väl framme i Halmstad började dagen som vanligt med besiktning i form av invägning och läkarkontroll som alla våra fighters klarade av. Dock inte helt utan anmärkning, två fick klippa tånaglarna!

Alexander Welin gick FMT:s första match i form av en C-klass. Motståndaren öppnade upp hårt med full artilleri och Alex svarade hårt tillbaka. Det började bra tills motståndaren fick in en bra boxningskombination som ställde Alex på hälarna intryckt mot ringrepen, där blev han träffad av en stenhård högerkrok av HMT fightern som sänkte honom till canvasen. Alex ställde sig imponerande nog upp direkt och ville fortsätta fightas men domaren avbröt matchen, vilket också var helt rätt beslut av domaren.

Nästa man från FMT var Robin Paulsen. Liksom vår första match öppnades även denna upp hårt från båda håll, skillnaden var dock att detta var i D-klass. Domaren gick in tidigt i första ronden och gav de varsin varning, samt två tillsägelser. Vi såg att Robins motståndare hela tiden fångade hans bakre midkicks, och inför den andra ronden sa jag åt honom att testa ett kobra-slag (Finta midkick och slå rak höger). Robin öppnade upp meden kobra som satte klockrent, detta upplevde motståndaren såväl som domaren som en för hård teknik. Motståndaren kontrade hårt och där bröts sedan matchen.Personligen tycker jag inte att matchen skulle ha brutits då de båda hade fina tekniker, det var inga ”rallarvingar”. Om något så skulle Robins motståndare ha fått tillsägelse för dålig gard mot huvudet. Men domaren dömde sitt och det får vi respektera, det blev alltså RSC.

Två matcher senare var det dags för säkerheten själv att ta plats i ringen, nämligen Arash AsHee som totaldominerade från början till slut. Arash hade ett längdövertag som han utnyttjade exemplariskt. Det finns egentligen inte så mycket mer jag kan säga än att han visade hur thaiboxning ska gå till, om inte annat så är det ett gott tecken när bl.a Madeleine Vall kommer och ger beröm till Arash! 

Två matcher efter Arash var det dags för Arngrimur Bjarnason (Arne) som gjorde debut. Det började lite stelt för de båda, men motståndaren lyckades få lite bättre träffar. I andra ronden började Arne skicka iväg fler men i synnerhet lite snabbare sparkar som gav resultat,samtidigt som han började ta över mer och mer i clinchen. Arne avslutade starkare än sin motståndare, men tyvärr gick domarresultatet till röd ringhörna som tog matchen med 2-1.

Joachim Müntzing fick tyvärr ingen match denna gången heller så han får sikta in sig på FMT-open. Men du ska ändå ha ett enormt tack för att du ställer upp för din klubb med bil och coaching istället för att dra dig ur bara för att du inte fick match, det uppskattas. Tack även till Patrik Hahn och Saman Ahanin som var med och coachade. Lika mycket uppskattade vi att Osse Mbye idag klev upp och fick för sig att köra ner till Halmstad ensam för att ge oss sitt stöd!

Avslutningsvis vill jag tacka er alla grabbar för denna dagen, alltid lika kul att åka med er på match!!

Fred.”

Grymt Farre, tack för coachning och för tävlingsreferat!

 

C-klass -71 kg TKO

Magnus Andersson Halmstad Muaythai vs Alexander Welin FMT

D-klass -68 kg 3-0

Arash Sajjady FMT vs Andreas Bjerenius HeavyHandsMuaythai

D-klass -71 kg RSC

Beznik Mazreku Halmstad Fighters vd Robin Paulsen-Medalen FMT

D-klass -67 kg, 2-1
Nom Johansson-Boatham Eslöv vs Arngrimur Bjarnason FMT 

Publicerad: