Intervju med Nikolai Koubti

Hur kommer det sig att du besöker Fighter Centre och Gladius MMA?

Hej Lisa, det är alltid ett nöje att träna på Gladius! 

Jag har tränat MMA i tio år och jag har besökt Gladius regelbundet ända sedan dess, min första amatörmatch var till och med på Gladius år 2003. Jag anser att Gladius har ett av Sveriges allra bästa team med en väldigt hög nivå på de tävlande. 

Jag bor i Köpenhamn och jag försöker besöka Gladius så ofta jag kan, senast var för fem månader sedan. Jag tränar på Gladius idag men kan tyvärr inte stanna längre, då jag måste tillbaka till Halmstad där jag firar påsk med min flickvän och hennes familj. Vi har pratat om att flytta till Halmstad i år och då kommer jag upp och tränar oftare.

Du coachar unge danske mellanviktaren Mikkel Parlo i Bellator. Hur tänker du kring hans styrkor och hans framtid?

Jag har coachat Mikkel Parlo sedan hans första amatörmatch. På den tiden var jag själv Pro-fighter, men jag började gilla coachandet mer och mer över åren. Det är samtidigt svårt att fokusera 100% på andra om du också måste fokusera 100% på dig själv. Mikkel kommer spendera allt mer tid i USA och jag kommer göra honom sällskap ca en månad före varje fight. Vi har också pratat om att hålla träningslägren i Sverige, då nivån är lite högre och det finns fler fighters här än i Danmark och då kommer vi definitivt att komma till Gladius.

Mikkel är bara 22 år och har en mycket ljus framtid, han har ett mycket bra record (9-1), han har knock out power att sänka vem som helst och hans brottning blir allt bättre. Jag tror att det är i brottningsdelen som amerikanerna ligger före oss européer.

Du har tränat MMA i över ett decennium. Hur anser du att sporten utvecklats under åren?

Sporten utvecklas hela tiden och det är anledning till att jag gillar att träna med olika människor runtom i hela världen. Mikkel och jag kom hem från Vegas för bara två veckor sedan. 

När du tänker på det är tio år inte speciellt lång tid, men de senaste tio åren har MMA växt mer än någon annan sport och de allra flesta största galorna i Norden sänds på TV.

Vad är dina framtidsplaner?

…Well, min plan är att börja träna med gi så att jag en dag kan få det där svarta bältet. 

Publicerad: