Mammar vs. Wallén på Dynamite

August Walléns (3-1-0) resa inom MMA började för runt femton år sedan, och har ännu några kapitel kvar. I en karriär som började som fighter, gick Wallén mer åt att bli instruktör och coach. Idag är han främst verksam inom den politiska sidan av sporten, med engagemang i förbund och föreningar. Men trots passerat 40-streck och mer tid bakom skrivbord och mindre i träningslokalen, blir det minst en till proffmatch för August Wallén. Ett svartbälte i BJJ ifrån Roy Harris och en försvarlig teknikarsenal ger en fördel i rutin till den göteborgske veteranen. Samtidigt är form, kondis och hunger mer av en okänd faktor.

Karim Mammar (5-3-0) är en generation yngre än sin svenska motståndare, och på väg uppåt. Han kommer till Göteborg för att försöka avsluta vad landsmannen Yahya Lalanne påbörjade när han besökte samma bur i höstas. Mammar kännetecknas av aggressiv grappling och en förkärlek för attacker mot benen. Flera motståndare har haltat iväg ifrån Mammar efter hans heel hooks och fotlås. Han har bara gått till decision en gång, och vinst eller förlust brukar det gå undan.

Matchen går i -84 kg, på The Zone FC Dynamite som hålls 25 april i Lisebergshallen, Göteborg.