Nilsson på Zone

Elina Nilsson som instruerar på Fighter Muay Thai och tränar på Gladius MMA, går in i buren en tredje gång som Sveriges hittills enda kvinnliga proffsfighter i sporten. Motståndare denna gång blir en holländsk grappler, i Team Purmerends Melissa Lan.

Elina Nilsson är en mångsysslare inom fullkontakt som tävlat regelbundet i amatörboxning, muay thai och MMA. Det har resulterat i segern av svenska nybörjarmästerskapen i boxning och inom thaiboxning är hon både obesegrad och regerande svensk mästarinna. Som MMA-fighter är Nilsson pionjären som blev första skandinaviska kvinna att gå en proffsfight. Två besök i buren mot utländskt motstånd har det blivit, och nu tävlar hon igen på jakt efter sin första seger.

Melissa Lan är relativt okänd men har en liknande erfarenhet i ryggen. 2-1 läser holländskans record i MMA än så länge. Till skillnad ifrån Nilsson har hon sin bakgrund i BJJ och grappling, vilket lägger upp för något av ett stilkrig. I övrigt är inte mycket känt om Melissa och vad hon går för som fighter får helt enkelt visa sig i slutet av månaden.

Matchen går i -67 kg på The Zone FC Dynamite, som hålls 25 april i Lisebergshallen, Göteborg.

http://www.thezonefc.com/news.asp