Mattsson på Dynamite

Danske Jesper Fausing ifrån teamet Check Mat kommer till Göteborg för att möta hemmasonen Anton Mattsson, Gladius MMA, i en welterviktsfight på The Zone FC Dynamite.

Två unga fighters i början på karriären möts i en fight under 77 kg på Dynamite. Det är grapplern Jesper Fausing ifrån Check Mat i Köpenhamn, och boxaren och MMA-fightern Anton Mattsson ifrån Gladius MMA i Göteborg.

Även om det är allsidiga fighters, har de sin styrka på olika distanser. Fausing är mest hemma på marken med sin bakgrund i BJJ. Mattsson som även tävlat framgångsrikt i amatörboxning, trivs bättre stående. Båda har bara en proffsmatch i bagaget, och blandade förluster och vinster under tiden som amatörfighters. Storleksmässigt är det jämnt, där den 190 cm långe dansken endast har en centimeter på sin svenska motståndare.

The Zone FC Dynamite hålls 25 april i Lisebergshallen, Göteborg.