EM silver för Kristina Jelenic

Kristina Jelenic från Fighter Taekwon-Do gjorde en riktigt stark insatts under EM i ITF Taekwon-Do den 16 – 18 maj i polska Wroclaw.Hårt arbete efter ett års uppehåll tog Kristina till final i -58kg klassen. Det hela började med att engelskan Cassandra Bednall aldrig dök upp till första matchen och det blev W.O.Istället blev det direkt kvartsfinal mot Gemma Thomas från Waels. Matchen var Kristinas redan från början och hon vann med vinst från alla fyra domarna.Till semifinalen kom Ilona Dziala från Polen. Mycket meriterad motståndare men Kristina hade mycket bra tempo och var den som var bättre hela matchen igenom.Finalpasset gick på kvällen mot ärkerivalen Julia Cross från Skottland. Arenan var fullsatt och matcherna sändes live i polsk TV.Kristina gjorde en riktigt bra match och dominerade alla handtekniker. Det var jämt men det kändes som Kristina hade matchen framför allt när Julia hade 7 varningar vilket är två poängsavdrag. Men tyvär så gav domarna Julia segern med 2 domare för, 1 oavgjord och 1 för Kristina.Besvikelsen var naturligtvis stor för Kristina, men ett silver på EM efter ett långt uppehåll är absolut något att vara stolt över.Framgångarna fortsatte på söndag när Kristina och det svenska damlandslaget också tog sig till final mot Polen. Kristina vann sin match men Sverige blev ändå besegrade och slutade 2:a.

Publicerad: