Bilder från Portugal

Här kommer några rader från Europeiska öppna i Portugal. Vi som åkte ned lyckades få med oss fem medaljer hem i bagaget efter två dagars tävlande.

Ingrid inledde sin klass med en stabil poängseger över en teknisk skicklig portugisiska. Ingrid lyckades passera guarden och vann på poäng vid full tid. I finalen ställdes Ingrid mot svenska Linda Lindström från Nacka och här räckte det inte hela vägen utan Ingrid fick se sig besegrad på poäng efter full tid. Bra jobbat av Ingrid som tog med sig första medaljen, ett silver, på lördagen.

Därefter körde Greven, han var i bra mental form och gjorde en två mycket underhållande matcher med mycket action. I andra matchen mötte han kvalificerat motstånd och fick se sig besegrad efter en jämn match som verkligen gick fram och tillbaka.

Karl Norlander hade chans på revansch mot svenska ( och flerfaldiga svenska mästaren i Judo) Robert Joo. Karl hade en bra armlås försök i matchen men fastnade till slut i en strypning från rygg.

Mikael Knutsson lyckades ta guld efter 3 raka submissionvinster i sin klass (-100,5 kg blåbälte) Mikaels form var perfekt och ingen av motståndarna kunde erbjuda motstånd som räckte till för att hota Belgian blue belt!

Jag tog guld i lilabältes medium heavy efter 4 raka vinster på armlås. På söndagen gick jag 5 matcher i absoluten (en poängvinst, 3 submissionvinster och en poängförlust) Detta räckte till en bronsmedalj i öppna viktklassen. Sedan gick jag två matcher i landskamperna mot finland och polen som jag vann och vårt lag vann (3-0 mot Finland, 3-2 mot Polen)

Slutligen tog vi följande medaljer under helgen:

3 guld

1 Silver

1 Brons

/Martin