Resultat från Swedish Shootfighting Championship 2007

Här följer Andreas Bruzelius rapport från tävlingen. Längst ner finns länk till resultaten.Snabbt, välordnat och inga direkta sensationer. En helt vanlig tävlingsdag på centret där allting flöt på smidigt.

Jag dömde SW, Marko dömde Shoot och Jesper Gunnarsson klickade start och stopp på en klocka. Don för person.

Anyways.

Dagens inleddes i vanlig ordning med SW-matcher.

Michel Gunnarson hade en spännande fotlåsduell med Niklas Öhlander som slutade i en fig-4-tapout. Intern Gladiusmatch.

Pouya Aminzadeh fick inofficiellt pris som dagens komiker sedan han ynkat sig, flamsat och stönat ”Jag försöööker…” vilket fick hela publiken att garva. Kul match, väldigt aktivt guardarbete, och seger för Pouya mot en annan Gladiusare, Peter Ryrland.

Första shootmatchen såg Max ”Bad mutha with kristet utseende” Hederström visa varför han är så bad. Fredrik Grahn ifrån Kristinehamn insåg direkt att Max boxning var för vass, och dök på nedtagningar. Max sprawlade, styrde brottningen och kunde nog ha avgjort både på mark och stående om han inte haft en överdos koffein i sig. Solklar 3-0 till Max.

Därefter var den Long-Johns tur. Robin från Frölunda fick några goa 1-2 i ansiktet, fick ta en räkning och när matchen gick i backen körde Long-John på bra ifrån topp, och sedan även ifrån guard där han drog in en guiljotin som satt. Trots en fet slam vägrade Long-John släppa, och fick seger på sub.

Dags för SM.

Först ut var vår egen Leonel ”Silva” Tomar som gick en rematch mot stockholmaren Daniel Tållheden. Stående krig är bara förnamnet, matchen hamnade knappt i clinch, än mindre på backen. De två lättviktarna matade slag i varandras ansikten hela första ronden. Leo boxades minst lika bra, men var huvudet kortare än sin motståndare och fick käka jabbar på ett avstånd som han inte kunde kontra på. Efter att läkaren checkat Leos blödande näsa två gånger bröt Marko till slut med en halvminut kvar av ronden. Men man ska veta att Leo aldrig backade eller ens blundade trots att han var mosad och blödde i hela ansiktet. Sällan skådad fightvilja där Leo. Håll huvudet högt.

Näste man var Prodér, som gjorde vad vi numera kallar ”en Anton”. Efter en kort slagväxling hamnade Alex vid repen, med ryggen mot Stockholms Mesfin Zewde, som tog ner och fick rygg direkt. En minut senare fick Prodér klappa på RNC. Det hann liksom inte ens bli match innan det var över.

Bosse siste man ut. Han hade dagens enda hejarklack helt bestående av kvinnor. I övrigt hade han framför allt en tuff dag med Mats Nilsson hängandes på sig i två ronder. Nilsson, som är en riktigt bra grappler, fick en matchbild som passade honom. Knappt någon boxning alls, utan mest en lååång utdragen kamp där Bosse kämpade i konstant underläge på marken. Bosse ska ha cred för att han varken gav upp eller blev utdragen, men fick se sig slagen med 3-0.

Das var alles för detta SM.