3-0 i matcher på Shoot Challenge 1

Läs coachen Andreas Bruzelius sammanfattning av tävlingen nedan:

Det blev ett okej resultat på Submission Rush och ett helt jävla lysande på Shoot challenge. En grym dag i Stockholm på hela taget.

Fredrik Jostelius var först ut i en SW-match som han vann på en överdos jävlar anamma. Ungefär halvägs in i matchen fastnade Fredrik i en triangel som tightades till minst fem gånger tills det bara kom gurglande läten ifrån Fredriks rödlila ansikte. Men på något sjukt vänster kom han loss, just som jag funderade på tröstande ord att säga efteråt. Escape blev passeirng, blev till dominans och vinst för Fredrik.

Kristoffer Viita mötte en jämnbra motståndare, men föll på trötthet. Motståndaren ville lite mer, och vann på poäng. Bra insats och stabilt game av Kristoffer ändå.

Leo gjorde en mycket bra debutmatch mot en ca 10 kilo tyngre motståndare. Trots underläget i vikt tog Leo poäng, fick nedtagning och störde motståndaren hela tiden med försök på attacker och escapes. Poängförlust, men en hedervärd sådan.

Hedenbergh var inte sitt vanliga jag och torskade knappt på poäng. Trötthet, bristande motivation, skador, you name it. Det var helt enkelt inte Grevens dag.

1-3 i SW alltså, lite missvisande.

Shoot-tajm.

Barman var först ut mot en Pancrease-kille som gillade vilda svingar. Litet underläge för Frank i den stående kampen där det såg lite stelt och plattfotat ut. En del att jobba på. Men när Frank tröttnade på att boxas plockade han ner motståndaren utan problem direkt till side, och dominerade fullständigt på marken på vägen till en solklar poängseger.

Anton var näste man ut, och han fick gjort allt i sin shootdebut. Höga sparkar, låga, push kicks, knän, clinch, nedtagningar. För många nedtagningar gavs bort när motståndaren fångade höga sparkar och svepte, men det var en bra test av teknikregistret. Nu vet Anton vad som funkar och vad som funkar sämre. Motståndaren fick en varning för slag på marken, och Anton fick segern av domarna.

Sist ut: Alexander ”Rocky Balboa” Gustavsson i den mäktigaste shootmatchen jag har sett sedan Ninja sparkade skallen av Mattias Awad. Alexander mötte ett monster till brottare ifrån Hilti som såg enorm ut. Sprawl’n’brawl trodde vi var en given taktik, men efter första slagväxlingen var det Alex som satt på marken efter en hej-kom-och-hjälp-mig-rallarsving rätt på hakan. Alex grejade räkningen och började jobba sig tillbaka med bra slagserier, samtidigt som flera nedtagningsförsök stoppades. Även på marken matchade Alex sin större motståndare. Till slut brakade Hilti-snubben i mattan efter en krok och fick ta räkning. När bjässarna gick loss igen kraschade de in i en repen så ett metallfäste i ringrepen slets av. Marko ”McGyver” Ervasti fixade biffen med buntband och drabbningen fortsatte. Alex hade vi det här laget tagit kommando stående och motståndaren var redan blodig och rödsprängd i ansiktet när han golvades för andra och sista gången av en rak höger.

Galen match.

3-0 i Shoot alltså, och mycket bra matcher av samtliga tävlande.