Ett silver och ett brons i EM i kickboxning

Det blev två debutanter som säkrade Sveriges EM-medaljer i kickboxning. Både Terese Gunnarsson (Ängelholm) och Mikael Bäckström (Skövde) gjorde sina första insatser i landslaget. Därmed fortsätter det svenska landslagets vinnarsvit. I det senaste EM blev det fyra svenska brons och i senaste VM lika många brons och ett silver.

Terese Gunnarsson tävlade i -50 kg och mötte i sin semifinal i lördags den regerande världsmästarinnan Reka Krempf från Ungern. Gunnarsson hade svårt att hitta sin stil och förlorade mot ungerskan. Därmed blev det ett brons.

Något senare samma dag gick Mikael Bäckström sin semifinal i -94 kilo och mötte även han en ungrare, Tibor Wappel. Det blev en hård match som avbröts för att Wappel använde alltför hårda tekniker och Bäckström fick ihållande näsblod. Därmed var Bäckaström i final men p.g.a. hans skadade näsa tilläts han inte gå finalmatchen utan fick lämna walk over. I och med detta blev det ett silver för Mikael Bäckström.