EM Kickboxning

Under tisdagen åker 13 Svenska kickboxare till EM i Skopje Makedonien.

Sverige deltar med 13 fighters i årets EM i Kickboxning, i grenarna Lightcontact och Fullkontakt med lowkick.

Förbundskapten Magnus Svensson berättar att laget består av såväl otroligt meriterade veteraner som nya och otestade förmågor och poängterar att samtliga har kapacitet att göra bra resultat på EM. Bland veteranerna finns Thomas Karlsson, Kalvhagen (Karlskrona) med ett flertal VM-guld och även Sabrina Sedin , Fighting Spririt (Malmö) och Martin Eisengarten, Ängelholms kickboxning, båda med stor rutin och mycket god kapacitet. Tony Berglund, Landskrona Asiatiska är också väldigt rutinerad och gjorde senast på Nordic Cup en stabil insats som resulterade i ett silver. Svensson säger att ”killarna i de tyngre viktklasserna har förvånat med sin förmåga till högt tempo, lika glad är jag för att se fightviljan och ”tänket” hos de lätta tjejerna”.

I laget finns förvisso bara en fighter i lowkick men han, Jonas Ivung, Fightcenter Linköping är en fighter som på relativt kort tid fått ganska många matcher under sitt bälte och som är teknisk och snabb. Svensson spår att med en med normal lottning kan denna Ivung gå långt.

Under helgerna 4-5 och 11-12 november har två träningsläger genomförts där deltagarna har fått slipa formen med matchsparring, tempoträning och teknik. Alla deltagare är slitna nu men det skall man vara efter en sådan träningsmängd, säger Svensson. Den återstående tiden innan EM skall var och en använda för att återhämta sig så formtoppen kommer lagom till vi åker ner.

Svensson menar att hela laget har, utan undantag, visat på klara förbättringar under dessa läger och även om deras grundläggande fightstil inte har ändras så har den i de flesta fall kompletterats med ytterliggare användbara tekniker och i några fall ännu en dimension.

Angående lagets medaljchanser säger Svensson att laget i princip är så väl förberett det kan vara och att han ser klara förutsättningar för medaljer. Kanske främst för våra rutinerade deltagare men Svensson poängterar att han även tror att en och annan av de ”nyare” kan överraska och ta för sig.

I landslaget till EM i LC ingår följande:

-50kg Terese Gunnarsson Ängelholm kickboxning

-55kg Elisa Albinsson Colosseum, Skövde

-60kg Maria Persson Ängelholm, kickboxning

-63,5kg Tomas Karlsson Kalvhagens box center, Karlskrona

-63,5kg John Johansson Kalvhagens box center, Karlskrona

-65kg Sabrina Sedin Fighting Spirit, Malmö

-69kg Martin Eisengarten Ängelholm kickboxning

-70kg Karin Edenius Umeå Kampcenter IF

-74kg Emil Hossen Ängelholm kickboxning

-79kg Tony Berglund Landskrona Asiatiska

-84kg Victor Nordh Ironman Göteborg

-94kg Mikael Bäckström Colosseum, Skövde

LOWKICK

-60kg Jonas Ivung Fightcenter Linköping

COACHER

Magnus Svensson, förbundskapten

Kim Möller.