Rapport två från Thailand

Nu sitter vi på MBK (ett löjligt stort köpcentrum vid Siam Square) och försöker summera hur den senaste tiden har varit (vi vill försöka skriva något mer än ”thailändarna har sjukt stora vader och vi känner oss patetiska när vi springer bredvid dem).

Träningen har fortsatt som vanligt i sin egen takt, vi springer längre, vi gör fler knän och vi har kommit in lite mer bland de thailändska thaiboxarna. En sak som kanske inte klargjordes innan är att Kiatkamthom in direkt är fyllt av faranger och det är inte mycket engelska som talas men med långsamt tal, mycket pekande och oändliga mängder handsignaler kan man komma en bit.

Malick hittade en muslimsk broder direkt som han har tagit under sina vingar som ”great english teacher Malick” och i utbyte har Laemtong visat sig vara en sjukt pedagogisk teknik lärare (skojigt hårdhänt också, visar han en armbåge sa visar han en armbåge på din nacke och räknar med att du ar beredd).

Livet utanför campen är väl inte det bästa i och med att vi tränar på ett camp som ligger 45 minuter utanför Bangkok city med taxi. Så de flesta vardagar har det blivit träna, upp till rummet, duscha, gå och äta, tillbaka, kolla på thailändsk tv i några minuter sen försöka sova medan Rocky tittar på sina Thailändska såpor på hög volym (han är f-n beroende och verkar inte ha mycket hämningar när det gäller sånt och telefon pratande, väckte oss 4 på natten en gång genom att ha ett högljutt gräl på mobilen), vakna, träna, hem duscha, äta, tv eller hyrd film, sen sova och sedan upp igen på morgonen 05.50 dagen efter.

Som tur är har det bara varit några dagar som sett ut så, förra fredagen satt vi ringside på Lumpinee for att titta på när en fighter från gymmet (Deatsuriya Sittiprasert) mötte den nuvarande mästaren i -118 lbs. Han vann och vi smög oss iväg och trängde oss in när tidningarna tog foton (ja, vi kom med i thailändsk press )

Det är fri dag på söndagar så då skickade vi Rocky att hämta upp Sasan och så drog vi in till Bangkok city istället och roade oss. Tydligen visste inte Sasan om att vi tränade med Smingnum så han ville inte hänga med honom först, skulle vänta på oss sa han ”No, no, I’m waiting for Malick and Robin”.

Nu i onsdags kom också vår kvinnliga representant från Fighter Muay Thai Angelica ner. Henne hämtade vi faktiskt upp i person, snälla som vi är. Sedan bar det av tillbaks till campen för en snabbträning med bara löpning och säck, sedan dusch eftersom vi skulle till Rajadamnen och se när en kille som hade kommit till gymmet for att träna lite med Rocky i ett par dagar skulle möta ingen annan än Anuwat Kaewsamrit .

Han hade mött honom två gånger innan och förlorat båda två, en på KO och en på poäng. Dags for rematch. Vill bara säga till alla som skall hit och kolla på thaiboxning någon gång: Fuck me vad häftigt Rajadamnen är. Publiken var helt vild, även om man själv inte riktigt hänger med på vem som ligger under i poäng är det lugnt eftersom de gamblande thailandarna alltid hejar otroligt högljutt på den som ligger under. Varenda gång ett knä sattes av underdogen hördes ett högljutt KNEE från 2000 strupar, så jävla häftigt!

Det roligaste var att han vann i en klockren uppvisning i teknisk thaiboxning. Han plockade poäng efter poäng med sparkar och knän mot en frenetiskt slående Anuwat. Vi smög oss in på fotandet med honom också, men vet inte om vi kommer med i tidningen denna gången (hoppas, hoppas). Eftersom han vann blev vi bjudna på middag på en av Kiatgamthons sponsorers reastaurang/hotell. Vilket var chill, mest för att vi fick en ursäkt att dricka öl för första gången på två veckor. Dessutom fick vi bo över en natt eftersom herr Somchai drog i sig en flaska vin och var lite lullig och tydligen inte tyckte att vi var imponerade nog av vilken big shot han var. Japp, han sa big shot, om och om igen med ett litet stön varje gång!? Dagen efter när vi skulle gå fick vi med oss var sin meny med hans livs historia berättad med egna ord…

Kan avsluta med en ganska rolig nyhet: Malick har sin första A-klass match nu på söndag i Ho hin. Det finns bara A-klass här, det är ingen som betalar för att träna eller gå matcher, något som Rocky och alla andra finner otroligt roande att vi gör. Malick har tränat stenhårt och känner sig helt klart redo. Det känns surt att vi inte har någon video kamera sa tillfället kunde förevigas. Efter matchen blir det kanske en liten tid på Loh Samui for ”relax relax”.

Thailand är häftigt och Muay Thai är livet! Kom hit alla fighters och känn på ett liv som ni inte kommer hitta i Sverige, ni kommer inte att ångra er!

Ps. Sasan har en kamera och vi låter honom inte dricka öl så snart kommer det bilder…