Reserapport från Brasilien del 2

Hello, nu har det hänt lite grejer sen sist. Vi blev blåsta på tävling i helgen men ser fram emot/hoppas på att det blir tävling nu till helgen istället.

Söndag kvall firade vi resultatet på Gladius WSWT (blev det rätt?) med att gå till lite olika ställen och käka/dricka öl tills sent på natten.

Under gårdagen gjorde vi något mycket speciellt. Vi hängde med Knutsson upp till Cladio Coehlos boxningsklubb på gränsen till Favelan (de beryktade slumområdena) Mikael hade privatlektion som var minst sagt fysisk. Först var det en massa drillar med hopprep/situps/armhävningar/skuggboxning med hantlar osv tills han och hans kompis Gareth nästan var döda. Därefter körde han lite parovningar tillsammans med en lirare från boxningsklubben som hade grymt drag i nyporna, detta visade han prov på när Mikael och han sparrade (bla slog han Mikael med en serie kroppsslag så hårt att Mikael tappade ena linsen )

Boxaren visade sig vara fotograf och frågade oss efteråt om vi ville hänga på till Favelan för att ta lite bilder och givetvis kolla läget. Favelan är inget område dit vem som helst med blekt ansikte bara får för sig att dyka upp för att kolla läget. Tex förra året frågade vi på klubben om det var många brassar som hade varit inne i en favela och då var det flera som svarade ja, en gång eller nej aldrig…. Detta gjorde att det kändes lite spänt men Gareth försäkrade oss om att det skulle vara ok så vi gled in med Boxningscoachen Ricardo Tinha som gick omkring och hälsade på alla han mötte och vi körde tummen upp fast inte på det där självsäkra sättet som man gör på klubben utan lite mer uppstressat (hehe, bara turist…) Vi fick instruktioner som jag inte hörde (dock gjorde jag inget övertramp) om att inte fotografera någon i favelan och absolut ingen med vapen. Vi fick en smärre chock när det dök upp en kille med pistol i handen när vi var ca en kilometer in i favelan men det var aldrig nån som uppträdde hotfullt mot oss utan alla hälsade och gjorde tummen upp Jag har nog aldrig kännt mig så svennig som då. Slutet gott allting gott, efter turen gick vi tillbaks förbi polisavspärrningen och in i det träningscentret som vi var på och käkade grym lunch for 5 real (typ 16 spänn) därefter tog vi hissen ned för stället (vi var riktigt högt upp över stan då favelaområdena nästan uteslutande ligger på bergsslutningarna, ett närliggande lägre hus hade 23 våningar) och ut på stan igen.

Nu har Knutsson bara en dag kvar på sin resa så ikväll skall vi ut och käka med Marcelo och några andra för att säga adjö till honom.