Reserapport från Brasilien del 1

Ok vänner och träningskamrater…

Har varit här i en vecka snart och har väl så smått börjat komma in i den Brasilianska rytmen (manana). Vi kom i torsdags och missade första träningen pga. jetlag och sedan tränade vi med några få under fredagskvällen och tog en lektion på lördag dagtid. Så långt allt gott, teknikerna kändes bra och formen likaså. Men igår hittade vi tillbaks till de gamla takterna, träningslokalen var full av hungriga brassar och det var minst sagt tuff sparring. Luften blir till sirap i den lilla lokalen och redan efter ett par 7 minuters ronder med jämlikar eller värre är man helt slutkörd, rullade med en av Marcelos bästa elever (Guarana) och blev utdragen med armbar från side, två ggr – exakt likadant – i rad… Jag slapp rulla med Café första kvällen men fick höra att det ser ut som om han kommer vara med i PRIDE i augusti vilket förstås är helt grymt.

För att lyda Marks råd håller jag på att försöka hitta en Judoklubb att köra lite med under tiden för att inte tappa det lilla man har uppnått (för att förbereda mig har jag köpt ett grymt linne som det står Bad Boy Judo på, det lär ju imponera på dem.) Jag har också frågat Marcelo om att få delta på freefight träningen med Gracie Barra fightteam och om det går bra kommer jag nog sticka dit och prova iaf på SW-träningen (kan räcka för en sån mjukis som mig…)

Mikael Knutsson från Gladius har varit på plats i en och en halv månad och börjar lära sig ett och annat med Gin (även om han tar första bästa chans att med sitt felknutna vita bälte dra ut brunbälten på fotlås)

Marcelo verkar ha hittat en BJJ-tävling för oss redan till helgen så jag har lite halvt om halvt fått pressat fram ett starkt team bestående av Ingrid, Knutsson och mig. Det blir grymt, men jag är inte hundra på att det blir av än. Kanske får vi höra lite mer om det under kvällens pass (undrar vad jag väger nu efter en veckas buffémat?)

Ja, nu skall vi strax in på träningen så jag hinner inte slänga in några bilder nu, det får bli lite senare.