Rapport 6 från Hamid i Brasilien

Ein zwei drei Muay Thai!

Karnevalen började i torsdags och därmed stängde Chute Boxe i en vecka framöver, karnevalen betyder otroligt mycket för folket här i Brasilien. Curitiba är tydligen ingen stad folk vill spendera sin karneval i och därmed flyr folk och fåglarna staden till ställen med strand MEN…

Den 11:e Mars går det stora Muay Thai eventet Storm Samurai och Chute Boxe kommer ha med 6 fighters, det ar proffesionell MT utan armbågar och eventet väntas dra ca 3000 pers!

En utav killarna som ska gå match ar en kille jag hänger med en del (Daniel, har även gått flertal Shootboxing matcher i Japan) ska gå match och frågade om jag ville haka på och köra med dem. Hmmm jag funderade karneval eller träning, karneval eller träning och kom fram till att hoppa över allt vad karneval heter och träna ännu hårdare hehe!

Jag har tränat med gänget sen i torsdags och det ar fruktansvärt hårt men fysiken känns väldigt bra, mjölksyran kommer väldigt sent om man säger så!

Igår åkte vi till ett otroligt vackert naturområde och på menyn stod 5 km under 20 min. Det var ca 31 grader i solen men vi manglade på som ett gäng boskap! Vissa delar av slingan var massivt växtliga och vid inandning kände man sig som en stor jäkla fläkt i Tingstadstunneln. Efter löpningen var det bara att hoppa in i bilen och tillbaka till Chute Boxe för ca 80 minuters mitsfys, ingen mådde bra efter träningen och två pers spydde men jag var inte en av dem.

Idag åkte vi till samma ställe men på menyn stod ”backe” och jag var sugen att köra över mig själv, vet ej varför! Vi hittade en väldigt bra backe men då kommer Besservissern ¨Luiz Azeredo¨ (som på något vänster skippat en del av karnevalen och hakade pa gänget idag) och säger: Ey, jag vet en bättre!

Förväntansfulla sprang vi dit och alla tittade på backen och sedan tittade vi på varandra, backen hade en sjuk lutning och var ganska lång! Japp, vi bestämde oss for att mosa backen 10 ggr med lätt jogging på nervägen, återigen mådde ingen bra efteråt men det var bara att hoppa in i bilen och tillbaka till Chute Boxe.

Väl tillbaka på Chute Boxe strechade vi lite och sen var det dags for sparring, 12 st 3 minutersronder senare mådde jag väääldigt dåligt. Både igår och idag hade jag maxat i alla moment och nu i efterhand känns det väldigt bra mentalt men imorgon är det vila (hmm… eller hette det simmning!)

Efter träningarna har vi hur kul som helst! Vi brukar samlas hos någon och laga mat, karnevalen ser vi på TV och så skojar vi om hur sorgliga vi är med tanke på att fåglarna flytt Curitiba!

Idag säger en av killarna: Ey, Gringo kom på ett bra projektnamn (för gänget som laddar för match) för oss på engelska. Hmm funderade och funderade och kom kreativt fram till två förslag:

1. Rage against the carneval
2. FUCK the carneval

Plötsligt bröt all helvete lös, alla skrattde högt och vissa skrek ”FUCK the carneval” och genast förstod jag att de gillade alternativ nr 2. Efterat slog det mig att ingen förstod vad alternativ 1 betydde och nu säger ingen rätt på alternativ nr 2 så nu låter det typ så här: ¨FACK yo la carneval¨

Som sagt, jag trivs som fisken i vattnet och fysiken känns väldigt bra. Jag har inga större skador och energin och explosiviteten känns även väldigt bra!
For en mindre erfaren Muay Thai snubbe som jag är det en match mot dessa otroligt skickliga fighters, sparkar låga som höga regnar över mig. Jag och min guard är bästa polare, blockandet, timingen och kontringarna känns bra. Så fort jag anar spark går jag in med en stenhård höger följt av vänster krok (Vad var det Bruce Lee sa om att kunna en teknink väldigt bra hehehe) och kombon sitter där den skall hihi! Ibland tänker jag nedtagning men det ar ju fel sport…

Japp, Shogun förlorade väldigt oturligt mot Hästen och vi får se hur snacket kommer att gå här på Chute Boxe när de kommer hem imorgon.

Jag kanske flyttar hem till Daniel Acaccio förresten, han erbjöd sig och vi kommer bra överens och han bor väldigt nära Chute Boxe…!

Mina vänner, systrar och bröder och all ni tjejer som mountat mig… Glöm aldrig: Pain is temporary but glory lasts forever!

GLADIUS VICTOR, PARA SEMPRE!