Rapport 4 från Hamid i Brasilien

Ous!

Oj oj oj, vart ska man börja liksom!?

Jag landade i Curitiba för ungefär en vecka sedan och tog sedan in på ett medelbra hotell. Jag kände av kylan med en gång, Curitiba ligger nämligen 950 meter över havet och det är ju iofs bra för flåset heheh, eller?!

Jag fick kontakt med Murilo Ninja i onsdags och på torsdagen plockade han upp mig 09.00 brasiliansk tid för min första träning på Chute Boxe.

När vi kom fram så ser jag en gigantisk Chute Boxe logga på ett hus och först då fattade jag vad jag gett mig in på. Hoppar ur bilen och det första jag ser är ¨Cyborg¨ sitta på en bänk med feta solbrillor och nagellack på fingrarna, jag skakar hand och beger mig inåt.

Nar jag kommer in i omklädningsrummet blev jag överkörd av intryck, där stod Wanderlei, Azeredo, Shogun, Rafael Cordeiro, Asserio, Macaco, Nino Scembri mfl! Jag hälsade artigt på alla och sen typ skrek Wanderlei högt med sin Bob Sapp röst ¨Welcome to Chute Boxe my friend¨

Nog med BS nu!

Träningen drog igång med en lätt uppvärmning och sedan gick vi över till olika typer av nedtagningar. Lite mindre än 30 minuter in på passet började sparringen, det var Vale Tudo sparring med PRIDE handskar! Så här i början kollade dessutom alla snett som fan på mig och man var inte tuff.

Rafael Cordeiro satte igång klockan medan han sa ”10 ronders sparring a 5 minuter borjar nu”.

Min första partner var Cristiano Marcelao (svart bälte BJJ, VT proffs) Stående kändes det bara bra, det var mycket ge och ta tills han tog ner mig men jag lyckades scrambla och sedan får jag helt plötsligt en stomp i ansiktet! Jag förstod omedelbart vart träningen var på väg.

Efter första ronden ropar Rafael på mig och pekar sedan på Luiz Azeredo och jag springer dit, glad som en 13 åring som är på väg att förlora sin oskuld. Boooooooooooooooooooom, ronden börjar med att jag blir knäad i ansiktet men jag lyckas ta ner honom. Jag låg i hans guard och slog mot kropp och huvud ett tag innan han sparkade iväg mig och ställde sig upp, Ronden forsatte stående och jag var nöjd som ovan nämnda 13 åring innan jag blev nedtagen och åkte på en armbar!

Sen ropar Mestre igen och pekar på Grappling Gurun Nino Schembri och jag springer dit…

Japp, 10 ronder a 5 minuter plus mitsfys efteråt var nog en av de tuffaste typen av träning jag vart med om med tanke på den stenhårda sparringen. Det jobbigaste var nog att man aldrig kunde slappna av pga av alla stomps och knän som kom flygandes mot ansiktet osv. Som tur ar så förstar jag portugisiska och det hjälpte mig en hel del när en skadad Wanderlei (skadat armbågen) stod vid sidan om och skrek åt Azeredo att slå slå slå, knä knä knä under var rond!

Det var väääldigt tufft mot Schembri och Azeredo men de andra 8 ronderna kändes det väldigt bra för att vara första träningen med ett nytt team.

Vissa ser ut som Elefantmannen i ansiktet efter träningarna, vissa avbryter av smärta, skador eller utmattning. Enligt Rafael så måste man antingen bli värvad eller introducerad av någon för att få vara med på Chute Boxe träningar.

Efter träningen drog jag, Ninja och Shogun till ett grymt ställe för att käka, Shogun äter som en häst med tanke på matchen mot Coleman. Ninja är irriterad i trafiken pga för lite kolhydrater, han ska ner till 83 kg för en eventuell match mot Dan Henderson i nästa Bushido!

Efter den sk ”obligatoriska” träningen 10.00-12.00 har alla proffs sina egna rutiner: simmning, styrketräning, BJJ, Grek Rom, Muay Thai osv beroende på om de har match och vem de ska möta!

Wanderlai tex betalar stora cash för en personlig tränare som har stenkoll på hans puls, kost, sömn och här skämtar vissa om att tränaren även har koll på hans sexvanor heheh!

Jag kör iaf 10.00 varje dag utom onsdag och söndag som är vilodagar. På eftermiddagarna tänker jag gå efter dagsform eller vad jag känner för att höja. Har finns ju BJJ, SW, Muay Thai, ren Grekisk Romersk brottninig, simmning, styrketraning och yoga!!!

Just nu lägger jag mer energi på Muay Thai och GrekRom!!!

Det är väldigt svårt att föreställa sig hur det är här borta, Chute Boxe är inte bara en Academia här borta utan det är nästan en religion. Vi har en hel del åskadare på passen då det finns en mindre läktare utanfor, där sitter poliserna på sina raster och roar sig medan de äter!

Har ber vi en bön efter varje träning, vi tar varandra i händerna och ställer oss i en ring. Själva bönen betyder ungefar att Gud ska skydda krigaren som sätter sin fot i ringen, ge styrka och aggressivitet till den som förkastar mörkret osv…

En kul grej är rabatten man får på restauranger när folk ser mina öron (Hamid har brottaröron, reds anm). Dom säger: Ah bem vindo lutador de Chute Boxe och sedan trycker dom pa den där ”desconto” knappen som jag älskar hihi!

Thats all folks, Forza Gladius och glöm aldrig: ”A man is never finished when he taps, he is finished when he quits!”