Rapport 2 från Hamid i Brasilien

Jag skrev rapporten på torsdagen och idag fredag hände skumma grejer…

Körde BJJ i morse och allt kändes cool och bra tills en av killarna hojta på tränaren, eftersom att jag förstår en del portugisiska så hörde jag att han sa något om mig. Killen i fråga har blått bälte och strax innan hade jag dragit ut honom ett flertal gånger, det han sa till tränaren var typ att jag var falsk och att jag inte ar vit bältare, tränaren (Ben Stiller från Rallarsving) bara skrattade och det gjorde jag med.

Efter träningen bar det av till BTT restaurangen for en dagens rätt med guarana dricka följt av vila slash streching på stranden och lite fågelskådning därtill.

Innan stående traningen kommer Nikolai (tränaren) och säger att jag absolut inte ska betala för att träna, han och de andra tycker att jag ar en bra sparringpartner för dom som ska ga match! (WOW… Obrigado sa jag)

Cirka 18.00 börjar stående träningen, tränaren beordrade oss att springa i cirklar medan han på portugisiska sa att dom som inte tänkte maxa kunde gå hem (många av proffsen har match i sikte).

Sedan blir vi insmorda med vasselin (ehm… i ansiktet) och då kände jag på mig att det skulle bli en sjuhelvetes sparring, alla började kolla snett på varandra helt plötsligt.

Sparringen rullade på och med en gång smaller det på alla håll, mot slutet av träningen traffade jag ett av proffsen med en krok följt av en overhand som spräckte upp hans ansikte så han fick åka in och sy 8 stygn.

Efter träningen blev det allmänt dålig stämming i lokalen (alla hade kört väldigt hårt) och helt plötsligt blev det tjafs, en svartbältare ville utmana en annan där och då och vips så stod man mitt i kaoset.

Lite senare var allt lugnt och jag gick haltandes hem som alla andra, svullen läppar, svullet öga och näsont är resultatet för alla av dagens duster.

För många är Vale Tudon en väg ut från Favelan, för andra är det ett heltidsjobb, ingen vill vara en nolla här och pengar är Gud. Här är jag, en gringo som älskar MMA (Citat Mikael Knutsson)

Det finns inga ord for vad Gladius och alla inblandade har betytt för mig under hela 2005, tack alla.

Nu dröjer det nog ett tag innan nästa rapport, ate lougu y tchau o meus amigos…