Medaljlöst på VM i Low kick

Trots goda insatser från den svenska truppen uteblev de svenska medaljerna på VM i lowkick i Agadir, Marocko.

Längst gick Martin Akhtar som föll mot Vladimir Pykhtin från Ryssland i kvartsfinalen. – Matchen var tät, berättar landslagsoach Magnus Svensson. Ryssen var duktig boxare och jobbade mycket med slag och höga sparkar men Martin släppte inte igenom mer än någon spark. Jag tycker att Martin borde ha vunnit de 2 första ronderna – tyvärr höll domarna inte med.

Först ut var Joakim Karlsson som mötte en azerbadjansk motståndare och förlorade med 2-1. För Martin Akhtar gick det bättre som vann sin första match på knock out efter endast 30 sekunder i första ronden. Andra matchen räckte inte riktigt ända fram då han mötte 2004 års EM-silvermedaljör.

Tereze Lindberg förlorade även hon på poäng.

– Hon hade de starkare teknikerna men tappade på att hon hade ett lägre tempo än motståndaren från Jugoslavien, säger Magnus Svensson. Hon hade flera hårda träffar och träffade motståndaren bra två gånger men förlorade ändå på poäng.

Magnus Svensson avlutar med att alla i gruppen har gjort bra matcher och även om de inte fick full utdelning på ansträngningarna så tycker han att i det stora hela har de visat att de hör hemma på ett VM och kan möta i princip vem som helst med goda chanser.

Det var första gången VM arrangerades i ett afrikanskt land och det märktes på att det var inte mindre än 6 afrikanska länder deltog. Sammanlagt var 48 nationer representerade och antalet deltagare uppgick till 600, varav Ryssland hade den största truppen med 61 deltagare jämfört med tre tävlande från Sverige.

I december är det dags för VM i light-, semi-, och fullkontakt som kommer att äga rum i Ungern. Då kommer fem personer att ingå i Sveriges A-lag. Även ett B-lag åker till Ungern.