Kickboxnings-VM i Marocko

Förväntningarna är stora på det svenska landslaget i kickboxning som åker till VM i Marocko nu på söndag (tävlingen pågår den 19-25 september). Ã…tta svenska medaljer de senaste två internationella mästerskapen är en god utgångspunkt som kan få en trevlig uppföljning.

– Vi har ett väldigt jämt lag där alla ska ha chans till medalj, säger förbundskapten Magnus Svensson. Alla jag tagit ut ska klara sig mot vem de än möter – ingen ska behöva ha tur i lottningen.

VM är uppdelat i två deltävlingar varav den ena är i Agadir, Marocko, nästa vecka. Då är det den i Sverige ganska nya grenen Lowkick (där man helt enkelt får poäng för låga sparkar vilket man annars inte får) som gäller. Bland de fyra svenskar som åker dit är det Tereze Lindberg (Malmö) som har flest internationella medaljer och tävlingsmeriter. Bland annat VM-guld 2003 och EM-brons (trots feber och infektion i kroppen) 2004. Övriga deltagare är Martin Achktar och Mikael Cederhof (båda från Malmö) samt Joakim Karlsson (Stockholm)

Den andra deltävlingen går i Szeged, Ungern, i månadsskiftet november-december. Då är det något fler grenar och fler svenska deltagare. Till Ungern kommer också en B-trupp att skickas.