VM-brons för Kristina

Efter en lång sommar med många timmar i träningslokalen åkte Kristina ner till Dortmund, Tyskland för VM.

Efter EM vinsten i Italien var självklart förhoppningarna stora men också pressen på att prestera. Kristina fick en bra lottning, regerande världsmästaren Julia Cross från Skottland var på andra halvan av stegen.

Första matchen var mot Dencheva från Beligen. Det blev en mycket bra match och mycket jämn. Dencheva var mycket tänd och mycket bättre nu än på senaste EM. Det blev förlängning och till slut suden death. Kristina avgjorde med en bra slagkombination och vann.

Kristina gick vidare till kvartsfinal mot Rissanen från Finland. Rissanen hade slagit Sisak från Ungern mycket övertygande i sin första match. Det blev många mycket hårda slagdueller. Kristina gjorde mycket bra match och var snabb med första tekniken och svarade på allt. Kristina vann och gick vidare till semifinal.

Semifinalen blev en repris av finalen på EM mot tysklands Lopez som hade gått vidare genom vinst över Stone från Kanada och Galbiati från Brasilien. På andra halvan av matchstegen hade Julia Cross gått vidare till final efter en mycket hård semifinal mot Marano från Argentina.

Både Kristina och Lopez såg så taggade ut som det bara går. Något avaktande de första 30 sekunderna sen började Kristina driva på ordentligt. Det blev dock ingen utdelning för Kristina då Lopez clinchade varje försök av Kristina. Första ronden var jämn och inget riktigt övertag för någon. Andra ronden blev hektisk, Kristina drev på och var den som verkligen ville vinna. Lopez blev trött mot slutet och tog långa timeouts för att ordna med utrustning och hämta andan. Poängdomarna hade Lopez som vinnare och Kristina blev tyvärr utan sin drömfinal mot Julia.

Finalen blev mycket bra den också, Julia vann och blev världsmästare 2005.

Självklart var det tungt att inte nå ända fram men sett över hela säsongen så har Kristina gjort mycket bra ifrån sig. Nu väntar lite välförtjänt vila.