Ny rapport från Brasilien

Hej igen!

Tillbaka efter en underbar helg på Ihla Grande. (fin semesterö 2 timmar söder om Rio) Vi åkte riktigt tidigt på fredag morgon vilket innebar att vi hade nästan tre hela dagar där ute. Två dagar blev beach, öl och bra mat och den tredje blev delfiner, bläckfiskar, småkakor och Coca-cola.

Denna helgen var det en musikfestival på Ihla Grande och den festivalen följde en mycket märklig dygnsrytm. När vi hade varit på rummet och druckit öl och pratat drog vi ner på ”byn” för att äta middag och kolla läget vid halv elva på kvällen. Då var det nästan helt dött (lördag kväll) – Vi käkade middag i ett par timmar och drog hem igen runt ett. Strax efter vi somnade borjade musiken dra igång igen och slutade inte förran 06:34 da jag var vaken och märkte hur tyst det blev…

På söndagen var vi ute och dök, vi åkte tuff-tuff båt i 1,5 timmar och kom till dykplatsen. Revet var helt ok och vi såg bläckfisk, blåsfisk och lite annat skoj. Det bästa med dagen var ändå på vägen ut när det kom ett stort stim delfiner förbi varav tre stycken simmade fram till vår båt och låg precis framfor fören och simmade i kanske 20 sekunder. Hoppas att bilderna blev något att ha!

Men nu är det tillbaks till träningen och denna veckan skall vi ta privatlektioner varje dag vilket började i morse och det var grymt givande. Marcelo är en mycket bra instruktör och det märktes att han har observerat mig under den tiden jag har varit har så jag får mycket riktade tips för att utveckla mitt game. Eftersom jag vill tävla en del utan dräkt så tar han också hänsyn till det och vill att jag skall ta mina grepp enhetligt så att jag slipper träna på så olika sätt oavsett om jag har dräkt eller inte.

Nu är det en vecka kvar och det känns verkligen som om resan har gett mycket, sista veckan tror jag kommer ge mest resultat på min teknik men det är klart att alla slitiga pass (sparring med folk som krossar en) är nödvändigt för att man skall vara mottaglig för ny teknik.

Om du har lite pengar över och vill resa så kan jag verkligen rekommendera Rio och BJJ varje dag, en inte speciellt dyr men mycket rolig träningsresa. Resmålet är grymt även om man bortser från träningen och Rio känns mycket sakrare än vad ryktet sager.

Ha det gott!

Martin


Läs tidigare artiklar från Martins resa på länken nedan