Rapport från Brasilien *Uppdaterad 2005-06-22*

13 juni, sen kväll

Flög via Paris till Rio och anlände igår tidigt på morgonen, Marcelo hade erbjudit sig att hämta mig men jag avböjde för jag kunde inte med att dra upp honom mitt i natten, istället knackade jag enligt överenskommelse på hans dörr när jag kom in i Rio via taxiskurk. Han har varit jättehjälpsam och ordnat lägenhet och bjudit med mig ut på middag med kompisar som bara snackar portugisiska, vilket inte ar min starkaste sida…

Idag har jag tränat två pass, på morgonpasset var det några blå och några lilabälten och det var tuff och hård sparring, på kvällspasset var det fullt med folk, flera brun och svartbälten och däribland Cafe Dante som ar en av Marcelos bättre killar. Alla ar väldigt schyssta och hjälpsamma. Jag blev bortlekt av Marcelo pa morgonpasset tills han bröt sin tå när han krossade mig i mount (detta gjorde att han coachade från en stol ikväll och jag kan tänka mig att det blir så ett par veckor till).

I ett svagt ögonblick har jag visst tackat ja till att tävla i SW i helgen, det var Cafe som fragade och både han och Marcelo tyckte det var en bra ide, jag också men lite fjarilar i magen fick jag när jag insåg att det ar ADCC kval for 2007 och det verkar som jag kommer ställa upp i A-klassen (högsta klassen med alla brassar som inte direktkvalificerats)…

Well, well cykelstall – what can go wrong?

Ha det bra alla där hemma, jag skriver nog någon mer gång

Ja just det, glömde säga att det är 27 grader blå himmel och helt sjukt mycket bikinibrudar på Ipanema beach

19:e juni

Martin ställde upp i ADCC kvalet för 2007 i Brasilien, han ville vara med i en mindre SW tävling men hamnade alltså i brassarnas ADCC-kval. Här är hans berättelse om hur det gick på tävlingen.

”Jag vann min första match på poäng med ett flower sweep i sista minuten. I min andra match, som var semifinal, tog jag ryggen efter någon minut och jobbade för att få in rear naked choke under en stor del av matchen. Till slut kom han ur mitt grepp och jag gick på nedtagning, jag blev fångad i en anakonda choke (arm triangle) i slutet på matchen och förlorade. Min motståndare förlorade finalen så det blev en fjärdeplats för mig”

22 juni
Redaktion vill meddela att Martin blev graderad till lila bälte på gårdagens träning av Marcello Yogui.

Grattis Martin!