Kristina Jelenic – bäst i Europa

Kristina Jelénic är regerande europamästarinna genom vinst på ITF-EM i Terracina, Italien.

Hon hade en svår lottning och det blev många tuffa matcher innan det var avgjort.

I första matchen mötte hon belgiskan Bistra Dencheva som var helt okänd men som var en riktigt kämpe. Det blev en hård match med press från båda håll. Sakta men säkert nötte Kristina ned motståndet och i slutet av matchen hade Belgiskan inget att sätta emot längre. Det var en skön seger och en mycket bra första match.

I andra matchen hade Kristina ärkerivalen och regerande världsmästarinnan Julia Cross från Scotland. Kristina hade aldrig vunnit innan mot Julia men det var just för den här matchen som Kristina hade tränat. Små detaljer i taktiken ställde Julia mot väggen och Kristina kunde styra hela första ronden och plocka poäng. Andra ronden blev en av de tuffaste och Julia satsade allt hon hade men Kristina gav henne inte en millimeter på mattan. Det var grymt nervöst innan domarna tillslut hade räknat poängen och när handen gick i luften släppte allt. Med vilja, fightingspirit och hård träning lyckades hon äntligen knäcka Julia.

I semifinalen mötte hon ryskan Ekaterina Tokareva. Det blev snabba ryck att ställa om efter urladdningen mot Julia. Ekaterina hade mycket bra boxning och det blev också en jobbig match. Kristina plockade fram allt hon hade och det som avgjorde var två stycken klockrena rundsparkar i huvudet som ingen av domarna kunde missa.

På andra sidan av stegen hade tyskan Krycia Lopez dominerat och slagit ut allt motstånd och såg verkligen ut att vara i hennes livs form. Det kändes ändå skönt inför finalen då Kristina hade vunnit över Lopez i Polen för bara några veckor sedan. Kristina styrde helt finalen i två ronder och skar av alla rörelser och flyktvägar för tyskan. Det var Kristinas match från början till slut och när domarna förklarade Kristina som europamästarinna var det stor glädje bland fansen.

En fantastikt genomförd tävling där allt stämde. Det bästa var nog att Kristina fick Julia på sin halva och slå ut henne innan prispallen. En dag där allt slit lönade sig.