Rapport från Australien

Har nu deltagit pa två träningar hos Matt och trivs bra.

Första MMA-träningen gick av stapeln i tisdags vid 15-tiden. Vid den tiden visade det sig vara rätt litet folk så det var endast jag, Matt, en halv-instruktör vid namn Andrew och en viss Kim som inte tränat på 10 år som körde. Fördelen med detta var att man fick väldigt mycket uppmärksamhet vid varje teknik.

Teknikerna i sig är inte lika de tekniker vi lärt oss i Sverige alls, så långt jag sett än. Side control, guardbrytningarna, positionsbyten och andra saker var rätt annorlunda. Det enda jag sett från förut var armbaren från mount. Intressant att se olika angreppssätt på samma problem! Träningen var dock väldigt lugn eftersom Matt inte hade någon koll på var jag låg kunskapsmassigt.

Matt visade sig dessutom vara en duktig instruktör som är pedagogisk och drivande.

Man har har dessutom möjlighet att träna en massa olika stilar på sitt månadskort, sa jag gick och körde en BJJ träning igår kväll. Lite högre tempo, men har var vi fortfarande en, i jämforelse med Lupus, en väldigt liten klass – endast 8 personer, varav 2 var instruktörer.

Även här var teknikerna något annorlunda, och träningen har högt tempo mellan teknikerna. Mycket teknikdrillar och en halvtimmes sparring i slutet som var passets fys. Det som inte är så jättebra med dessa träningarna är att passen endast är en timme långa, vilket gör det hela lite stressigare än på Lupus.

Dock så har man tillgång till mattor, sandsäckar, mitsar, handskar och all annan utrustning hela dagarna så länge det inte är några klasser där, så om man har lust att gå dit och rulla är det fritt fram om man är medlem.

Vi har inte satt igång med riktig MMA än, dvs slag på marken, men det kommer antagligen ikväll.

Ha det bra på träningarna!

/Christian