Rapport från Rio

Det går kanon här. Tränar minst två gånger om dagen, Jiu Jitsu, Muay Thai och vanlig styrketräning.

Trivs riktigt bra faktiskt. även att de flesta här inte talar engelska så är det mycket vänliga och forsöker kommunicera så gott det går i alla fall. Många kan ju några enstaka ord på engelska och jag har ju börjat lära mig några ord portugisiska …

Det är riktigt schysst sammanhållning mellan alla som tränar här. Innan träningen börjar så skakar alla hand med varandra och sager några ord, och skämtar lite grann.

Största delen utan träningen bestar faktiskt av sparring, fast oftast mycket avslappnad sådan.

Det finns typ inga exakta träningstider. Tex på morgonen ska träningen egentligen börja kl 12 men det händer ofta att det inte sätter igång fören 13… och dom haller på så länge dom känner för det .. så blir lite olika tider..

Man kan ju tänka sig att dom borde ha ganska schyssta lokaler osv, ett så bra team som BTT. Men det ser faktiskt förjävligt ut :) Men det verkar ju inte påverka själva träningen.

Innan Jiu Jitsun på morgonen tränar proffsen: Vitor Belfort, Mario Sperry, Minotauro osv. Vem som helst är välkommen att komma dit och kolla.

En annan stor skillnad från Sverige är att det finns inga olika grupper för olika niver (förutom proffsen då) . Alltså, allt från vit till svartbälten tränar tillsammans.

Nu den 5e mars ska jag och Pablo gå vår första tävling i jiu jitsu. Ser fram emot detta. Blir nog 4-5 matcher per person.

Ha det gott, Andreas