Rapport från Assan Njie

Den 1:a juli anlände jag till Curitiba. Murilo och hans kompis Marcelo mötte upp mig. Samma kväll så var jag, Murilo och Shogun (Murilos bror) med deras flickvänner på ett bröllop här i Curitiba.

Det var en medlem i Vale tudo teamet som gifte sig. På bröloppet träffade jag alla fighters och tränare, det var roligt. Jag var väldigt trött efter resan så vi åkte hem ganska tidigt.

Dagen efter så började jag träna. Vi åkte och hämtade en kille som heter Maurico som är en av Curitibas bästa muay thai tränare. Vi började träna i Murilos träningslokal, det är så att nästan alla svartbältare har sin egna lokal dar dom har sina elever. Murilo har ca 5 elever så man får bra traning. Denna gång bestod träningen endast av muay thai.

Träningen fortsatte vidare under veckan, väldigt hård träning, mycket muay thai och boxning. Många olika övningar som vi drillade hela tiden.

I mitten av veckan sa tränande jag mitt första pass hos Vale tudo teamet. Där fortsatte jag träna olika spark- och knäövningar. Vi avslutade första passet med att köra jiu jitsu (utan gi). Drillen bestod av att man skulle pinna ner motståndaren fran halvguard och passera. Motståndarens uppgift var att reversa, antingen komma upp eller ta guard. Sedan korde vi samma drill fast start i side position.

Det är på morgonen vi tränar med vale tudo teamet. På kvallen tränar vi antigen muay thai eller boxning. Vi har också 3 pass gym i veckan som vi tränar med Ninjas och Shoguns personliga tränare.

Första gym passet bestod av ben, det var tufft, jag kunde knappt gå dagen efter.

Vecka två fortsatte träningen. Jag har tranat mycket hos vale tudo teamet. Där är det hård sparring och mycket drillar. I tisdags sparrades jag med Jadson Costa och Nino Schembri. Costa var riktigt aggresiv om man sager så :)

Den 13 Juli åkte vi till Sao Palou for att hälsa på Murlio och Shoguns pappa. Så den dagen blev det ingen träning.

Idag så har vi varit och tränat boxning i Murilos lokal, riktigt bra träning. Tränaren är en proffsboxare från Brasilien. Han tranar aven Anderson Silva och Assuerio Silva.

Ungefar så här ser en dag har for mig:

08.30 går vi upp och åker och äter frukost.

09.30 Hämtar vi Shogun

10.00 Tränar vi i vale tudo teamet.

12.00 Slutar passet. Ã…ker sedan och äter.

14.00 Sover 1 timma.

16.00 Tränar vi muay thai eller boxning.

18.00 Hem och äter.

20.00 Gym

22.00 Hemma och äter

23.00 Sover

Alla här är väldigt trevliga! Det har varit mycket kallt alla dagar utom de 2 första dagarna när jag anlände. Vissa dagar har det varit runt 5 grader, man inte tro det, Curitibas väder ar alltid dåligt säger de har som bor här.

När vi var i Sao Palou så var det hur bra väder som helst, men så fort vi närmade oss Curitiba sa regnade det.

Men men, förutom det så är allt super har. Maten får man inte glömma, riktigt god, mycket kött och olika rätter! Dessutom är det väldigt billigt också.

Hälsningar fran Brazil

Assan