Lupus Challenge III – Reportage

Dagen inleddes med tre matcher i shootfighting, och publiken kom igång ordentligt när hemmafavoriten Billy Malm imponerade med en snabb TKO över sin danske motståndare Thomas Hinrichsen. Därefter följde 14 matcher i submission wrestling. Hälften avgjordes på submission men det var Edith Blomqvist och Anny Hammarsten, tävlingens enda kvinnliga deltagare, som drog ner det största jublet. Båda vann övertygande sina matcher på poäng.
De återstående 20 matcherna i Shootfighting började med lättviktarna, och tog sig stegvis upp genom viktklasserna.
EVT-veteranen Joar Palm gick tiden ut i en spännande match mot Lupus egna Markus Hjärtstam. Efter några skollboksexempel på kryss och clinch tog Hjärtstam hem segern med 3-0.

Ookami ifrån Norge hade en riktigt bra dag. De hade med sig fem fighters och vann alla sina matcher på avslut.
Avslutningsvis kom Daniel Atterhagen ifrån Stockholm, och Lupus Anders Johansson upp i ringen. Det blev en publikfriande tungviktskamp där Johansson log och gjorde tummen upp åt publiken. Atterhangen svarade med snygga nedtagningar, men kunde inte hålla nere kampen på marken. Efter att ha dominerat stående fick Johansson vinsten med 3-0.