Lupusintervju: Robbie Olivier

Lupus: Kan du berätta lite om din kampsportsbakgrund?
Robbie: Jag startade med Judo vid 6 års ålder och tränade Judo länge och tävlade mycket som junior i Judo och även graderade mig till svart bälte. I slutet av 90-talet fick jag upp ögonen för UFC (Ultimate Fighting Championship) och blev mycket intresserad av det. Jag ville förbättra mina boxningskunskaper så jag sökte upp ett Thaiboxningsgym i Cambridge. Det visade sig även att de tränare Vale Tudo där så det passade mig perfekt.

Lupus: Så nu tävlar du i Vale Tudo?
Robbie: Jag har gått totalt 11 Vale Tudo matcher, den första 2001. Alla fighter har varit i England med jag har mött internationellt motstånd i alla matcher förutom tre.

Lupus: Hur kom du kontakt med Shootfighting och Shooters?
Robbie: I början på 2003 mötte jag Thomas Hytten från Ookami Shootfighting (Oslo, Norge) i en Vale Tudo match. Några veckor innan hade jag träffat honom och pratat samt tränat med Thomas. Jag blev imponerad av Thomas attityd och tekniska kunskap och blev därmed intresserad av den organisation han tillhörde.
Så när jag fick reda på att Shooters skulle hålla en instruktörskurs i Sheffield anmälde jag mig direkt och deltog med min träningskamrat Mark Day. Vi blev väldigt imponerade av dels kursen och August som instruktör men även den goda stämningen som råder inom Shooters England. Så därför var valet lätt att ansluta Cambridge Free Fight till Shooters International.

Lupus: Hur kommer det sig att du är här och tränar idag?
Robbie: Jag håller på att förbereda mig dels för ADCC uttagningarna (Submission Wrestling turering) som kommer att hålla i Stockholm på lördag och dels för min kommande titelmatch i UKMMAC 6 mot brasilianaren Marcio ”Cromado” Barbosa i slutet av februari.
Jag kommer åka vidare till Stockholm för ADCC tävlingen och vidare till Oslo och träna med Thomas Hytten. Jag har haft en stående inbjudan från honom ett tag nu.

Lupus: Du var med och tränade med Lupus tävlingsgrupp idag, ett pass som fokuserade på boxning och nedtagningar, vad tyckte du om det?
Robbie: Det var ett mycket bra pass för mig, jag behöver förbättra mina stående kunskaper så det var nyttigt för mig. Jag tränade med Joakim Engberg inne i buren. Joakim är en mycket bra träningspartner, jag uppskattade mycket att träna med honom. Tidigare idag körde jag och Joakim Vale Tudo träning i buren. Det är faktiskt samma bur som jag gjorde min Vale Tudo debut i, så jag kände mig hemma i den (skratt).

Med detta var intervjun slut och Lupus önskar förstås Robbie lycka till i sina tävlingar samt välkommen tillbaka att träna med oss.