Scheman klara för våren 2023

125 Ledarledda pass per vecka när vårterminens scheman nu är klara för samtliga idrotter!

Terminsstart
Vårterminen kör igång från och med den 9 januari för fortsättare och upp.

Nybörjarstart
Nybörjarstarten är planerad till måndag den 23 januari. Gör gärna en intresseanmälan här om du inte redan gjort det.

Schema
Vi har uppdaterat alla idrotters scheman inför vårterminen 2023, du kan hitta dom här.
– Schemat är i stort detsamma, dock har ett fåtal grupper bytt hall, så dubbelkolla alltid vilket hall din grupp kör i.
– Thaiboxning för Barn & ungdom fortsättare och upp har delats in efter födelseår.
– Vi kör igång ytterligare en grupp i thaiboxning.

E-post om Grupp
Under de kommande dagarna kommer mail med information om grupptillhörighet att gå ut till alla medlemmar. Observera att man inte får hoppa mellan grupper. Tillhör man tex fortsättare 1 så tränar man med den gruppen. Har du funderingar kring din grupptillhörighet så får du gärna kontakta oss, men läs informationen nedan först!

Säkerställ att du får mail
Om du inte har fått mail senast fredag den 16 december, skriv till oss så kommer personalen att uppdatera din e-postadress i vårt register. Notera att det är problem med live och hotmail (som båda blockerar många mailutskick). Vi rekommenderar gmail.

Uppflyttning till högre grupp
Uppflyttning sker efter plats i grupperna och närvaro, dvs de med högst närvaro lyfts till gruppen över i mån av plats i densamma. Att verkligen dra sin tag (det är så närvaro registreras) varje gång man tränar är med andra ord viktigt!

Inte uppflyttad?
Det kan finnas flera skäl till att du inte blivit uppflyttad. Det kan bero på bristfällig närvaro under terminen eller att det helt enkelt inte finns plats i gruppen ovanför. Det är väldigt viktigt att grupperna är balanserade och dom med bäst närvaro blir uppflyttade först och sedan går det neråt i mån av plats. Har man sagt upp sitt medlemsskap ligger man som regel också kvar i samma grupp.

Fighter Centre Competition team
Vi har competition team i fyra idrotter: MMA, thaiboxning, kickboxning och BJJ. Dessa grupper tillhör inte den vanliga strukturen och man flyttas inte upp automatiskt. Den tekniska nivån på träningen är ungefär samma som i de avancerade grupperna men träningen är som regel hårdare med krav på närvaro och avsikt att tävla. Tillhör man gruppen competition team så skall man representera Fighter Centre IF när man tävlar. I de avancerade grupperna finns det många duktiga som har tränat i många år men som kanske inte är intresserade av att tävla. Där finns också dom som har tävlat tidigare och som vill fortsätta träna efter en tävlingskarriär. Competition team är alltså inte ”högre” eller ”ovanför” avancerade utan är en grupp specifikt för dom med tävlingsfokus.

Dagpass
Det finns dagpass i thaiboxning, MMA och BJJ. Dagpassen på den nivå man är på ingår. Man kan såklart även träna endast dagtid.

Submission wrestling
Det finns ett flertal submission wrestling/nogi pass som såväl MMA som BJJ har tillgång till på den nivå man är på.

Träning under juluppehållet
Centret kommer att öppnas för friträning regelbundet under juluppehållet (fortsättare och upp). Det finns en tråd för friträning i idrotternas fb-grupper.

– Frågor & svar –
Det finns en ganska omfattande sida med svar på de flesta allmänna frågor om träningen på Fighter Centre här.