Rapport från Thailand

Vi är just nu i Bangkok, eller närmare sagt 45 minuter från Bangkoks centrum på Kiatkamton campet. Jag har inga bilder for kameran festades bort i Koh Chang. Träningen börjar klockan 6 på morgonen med löpning på mellan 6-12 km Vi startade naturligtvis vår träning med falang varianten otränade svennar som vi är (vi trodde faktiskt att vi var i form eftersom vi sprang en hel gång under vår semestervecka på Koh Chang – men icke).

Vi sprang i alla fall 6 km innan första passet följt av 300 knän på säck (thai killarna gör 1000) därefter skugga följt av var sin rond med mitts där den andra körde säck samtidigt (japp… en rond och det var definitivt inte lugnt, thailändarna gör alltid 5 ronder men vi kommer dit) följt av teknik sparring. Här gick en sak lite fel, jag chillade och tog det lugnt och plötsligt trampade jag en kille på foten (Nopparat Kiatkamton… Slå upp det så hittar ni honom på www.muaythai2000.com under Lumpinee Champs) så då fick jag sparras med honom, Malick gjorde detsamma idag. Förnedring är ett bra ord…

3 timmar stenhård träning for två spända och nervösa falanger i alla fall, sen hem och sova sen samma sak mellan 15-18. Det går bra som f-n och det är skrämmande hur snabbt man börjar orka mer.

Häftigt också att vilket håll man än tittar åt så är det champions eller ex champions eller fighters från alla de stora arenorna Lumpinee, Rajadamnern, Omnoi, Channel 7 osv. Finns inget motions tränande eller slappande. Är de slappa sparkar managern ut dem, som Rocky (Smingnum) säger ”no amatuers only professionals”.