Dagbok från USA, matchen avgjord

2004-02-28 Fjärde rapporten, matchen avgjord
Joakim dominerade i den första ronden med bra clinch och nedtagningar. På marken hade Joakim side control och fick in några bra knän mot kroppen. I andra ronden fick han in motståndaren i sin guard och oavsiktligt skallade de ihop. Joakim fick ett jack ovanför ögat så blod rann ner i ögat och Joakim blev lite störd av detta. Andra ronden var jämn och domarna bedömde matchen som en Draw (oavgjort).

Joakim mår bra och har fått sy några styng, nu skall vi ta några välförtjänta öl!

2004-02-26 Tredje rapporten
Inget spännande att rapportera denna gång. Igår började det regna direkt efter jag skrivit förra rapporten. Det har regnat hela tiden tills imorse så vi har bara varit på hotellrummet. Vi kollade på TV, bla ett program om Poker. Det var en kille som kallades Jesus, han var inte bara bra på poker, han var även grym på att kasta kort i hans Texas hatt från 5-6 meter. Jag var tvungen att testa det, så jag kastade kort i en korg på två meters håll. Mitt snitt är nu ca 8 kort av 52.

Idag tog vi bussen i en annan riktning än vanligt och hamnade mitt i ingenstans så vi var tvungna att ta bussen tillbaka. Vi väntar på läkarkontroll och invägning. Joakim har ätit kycklingsallad och längtar efter riktig american fast food. Maten är inte fantastisk men jag drack en mycket god apelsin juice imorse, faktiskt den bästa jag druckit.

Förutom AFC kommer det vara en Submission Wrestling turnering. Idag såg jag en ny fighter komma in på hotellet. Jag tror han var från Australien. Jag förstår inte riktigt hur de har råd att betala alla fighters, enligt uppgift så skall det bara komma 80 till 100 åskådare. Vi får se vad som händer, kanske är det en miljadär som står bakom allt.

Det var allt för denna gång. Hälsningar från ett soligt Miami.

2004-02-25 Andra rapporten
Vädret är fint i Miami, det är mellan 26 och 30 grader varmt. Som tur är så är det lite molnigt. Jag glömde att berätta att vi tog en liten drink igår, det var på fina faciliteter i centrala Miami.

Idag var vi på ett Brazilian Jiu Jitsu Center. Vi trodde det var det stora amerikanska Top Team Centret, men det var det inte. Vi träffade ägaren Pablo Popovitch och hade ett trevligt samtal med honom. Han bjöd oss att komma att träna på kvällens träningspass. Han påstod att det var tråkigt att leva i Miami, det är bara bilar men inga trevliga gågator och stråk. Han förstod inte varför han bara hade 30 stundenter men karateklubben kvarteret längre bort hade 200. Han var trevlig men tittade mycket konstigt på mig när vi kom, jag listade ut att det var min Alliance T-shirt han reagerade på. Tur att jag inte blev slagen eller ännu värre.

Läkarkontrollen är på torsdag mellan 15 och 18, invägningen är klockan 18 och tävlingen startar på fredag klockan 19.

Joakim är lite rasslig i halsen men känner sig OK. Jag tror att det är luftkonditioneringen som gör halsbesvären. Joakim är fokuserad och avslappnad. På fredag skall vi verkligen rocka!

Ha det bra, ny rapport imorgon.

2004-04-24 Första rapporten
Internetanslutningen på hotellet fungerar inget vidare tyvärr. Vi har i varje fall anlänt säkert och vi tog en tur på staden idag i samband med lunch. Joakim mår bra, vi kommer troligtvis att träna lätt senare idag. Vi mötte några japanska fighters när vi blev upphämtade på flygplatsen. De kände till EVT och kände igen mig som matchmaker! Det var allt för nu, invägningen är på torsdag.

Hälsningar från ett soligt Miami!