Krav Maga – Självförsvar

Krav Maga är ett självförsvarssystem med rötter i Israel och den israeliska militären. Det är ingen egen kampsportstradition utan en kombination av olika stilar vars syftet är att ge utövaren en förståelse för, samt en förmåga, att kunna försvara sig mot olika typer av angrepp. Krav Maga är under ständig utveckling för att anpassas efter nya rön och kunskaper.

Varje pass är 90 minuter från nybörjare upp till avancerade. Träningen grundar sig i  att ge varje utövare en bred och grundläggande förståelse för fighting och självförsvar. Träningen innehåller teknikträning, sparring, fys samt olika typer av stress- och aggressivitetsdrillar som tränar koordination, kroppskontroll och ”fighting-instinkt”. All träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet.

Vårt självförsvarssystem utgår från de vanligaste typerna av attacker och alla försvar är i enlighet med svensk lagstiftning och proportionalitetsprincipen. Man börjar med enkla tekniker som grepp i kläder och övergår successivt till försvar mot strypningar, försvar mot attacker på marken till försvar mot vapen så som påk och kniv.

Som Krav Maga-utövare tränar man som motionär och träningen vänder sig till alla åldrar, och både tjejer och killar tränar hos oss. Man kan träna endast för att man vill lära sig självförsvar men passar även de som tycker att träningsformen i sig är allsidig och rolig. En del av våra Krav Maga-utövare kombinerar träningen med andra kampsporter så som Bjj, Submission Wrestling eller Thaiboxning.

Krav Maga träningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning genom anslutning till Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Rikdsidrottsförbundet.

Nedan är en video som visar hur träningen kan se ut. Vi hoppas att man har möjlighet att bilda sig en uppfattning på detta sätt nu när vi tyvärr inte kan erbjuda provträning.

Nyheter - Krav Maga – Självförsvar

  • Årsmötet 2023

    Den 26 februari hölls Fighter Centre IF:s årsmöte och nu finns protokollet på hemsidan.