Krav Maga / Självförsvar

Krav Maga är ett lättlärt självförsvarssystem baserat på instinktiva rörelser/försvar. Detta ger en kort inlärningsperiod där man når en hög nivå på en relativt kort tids träning. Systemet utvecklades i Israel och har genomgått år av tester för att hela tiden förbättras och utvecklas.

Syftet med Krav Maga är att utövaren skall bli så bred som möjligt när det gäller att försvara sig mot olika typer av angrepp. Under nybörjarterminen tränar man försvar mot enklare former av grepp och strypningar samt slag och sparkar. Längre fram tränar man försvar mot allt från knivattacker till pistolhot och flera angripare beväpnade med tillhyggen.

Varje pass innehåller utlärning av tekniker samt övningar för kondition och styrka, för att skapa en givande träning som förbättrar utövarens fysik och skapar ett bättre självförtroende inför en situation där man måste försvara sig själv.

Typer av attacker som används inom Krav Maga: Slag, sparkar, knän och armbågar, men även skallningar, bett och så vidare kan förekomma. Man försöker lära eleven att utnyttja kroppens samtliga ”vapen” för att kunna värja sig vid ett eventuellt angrepp.

Träningsavgift
Nybörjare kan betala med kort eller kontant i receptionen. Man kan också betala med autogiro. För fortsättare och upp är det autogiro som gäller. När vi har registrerat din betalning i klubbens register kommer du att få en tagg som du måste ha med vid varje pass för att få komma in till träningen.

Instagram