Krav Maga, Självförsvar

Krav Maga är ett lättlärt självförsvarssystem baserat på instinktiva rörelser/försvar. Detta ger en kort inlärningsperiod där man når en hög nivå på en relativt kort tids träning. Systemet utvecklades i Israel och har genomgått år av tester och undersökningar för att hela tiden förbättras och utvecklas.

Syftet med Krav Maga är att utövaren skall bli så bred som möjligt när det gäller att försvara sig mot olika typer av angrepp. Man tränar försvar mot allt från strypningar, slag, sparkar till knivattacker, pistolhot och angripare beväpnade med tillhyggen. Man tränar från ett ”underläge”, det vill säga man blir attackerad av sin partner för att träna upp reaktionsförmåga, korta ner sin responstid och agera instinktivt när det behövs.

Varje pass innehåller utlärning av tekniker samt övningar för kondition och styrka, för att skapa en givande träning som förbättrar utövarens fysik och skapar ett bättre självförtroende inför en situation där man måste försvara sig själv.

Inom Krav Maga finns det ett graderingssystem som man följer. Teknikerna är uppdelade på så vis att de angrepp som är vanligast förekommande ligger på de tidiga graderna, och ju längre upp i systemet man kommer desto mer ovanligt förekommande är angreppen man försvarar sig mot. Man tränar även skydd av tredje part på de högre graderna.

Grader:
Practitioner 1-5
Graduate 1-5
Expert 1-5
Master 1-3

Typer av attacker som används inom Krav Maga: Slag, sparkar, knän, armbågar, skallningar, bett och så vidare. Man försöker lära eleven att utnyttja kroppens samtliga ”vapen” för att kunna värja sig vid ett eventuellt angrepp.

Krav för att få träna
Ostraffad
15 år

Träningsavgift
Nybörjare kan betala med kort eller kontant i receptionen, fortsättare och uppåt skall täcka ett autogiroavtal, länk: KMA-autogiro.pdf

Betalning:
Kontant eller med kort i kassan på centret, (ange förnamn och efternamn samt vilken grupp du skall träna i). När vi har registrerat din betalning i klubbens register kommer du att få en tagg som du måste ha med vid varje pass för att få komma in till träningen.
OBS! Om det är din första termin hos oss så kom ihåg att läsa igenom träningsreglerna samt skriva ut och fylla i ett träningskontrakt att ta med till din instruktör.

Här hittar du de dokument du behöver för att börja träna hos oss på Krav Maga Academy.

1. Säkerhetsföreskrifter
2. Träningskontrakt (måste fyllas i och skrivas under).

Nyheter - Krav Maga, Självförsvar

  • Nybörjarstart idag

    Från och med idag den 28 augusti kör nybörjargrupperna igång på centret.