Kickboxning

Kickboxning skapades i USA på 1970-talet för att olika karate- och taekwondostilar skulle kunna tävla under gemensamma regler. I dag är kickboxning en modern tävlingsidrott som är spridd över hela världen. Det arrangeras mycket tävlingar i sporten med både officiella titlar som SM och VM, men även tävlingar där olika stilar kan mötas som All Style Open och den berömda proffstävlingen K-1.

Kickboxning passar alla; ungdomar och vuxna, tjejer och killar. På Fighter Kickboxning kan du träna på den nivå som passar dig bäst. Träningen fungerar utmärkt både för tävling och som motion. Den dagliga träningen består av teknikträning, drillar på mitts och sparring. Träningen är omväxlande och fartfylld med explosiva och tempofyllda moment och ger samma effekt som när man tränar aerobics/workout.

För dem som vill finns det många möjligheter att tävla.

Svensk kickboxning erbjuder fyra tävlingsformer:

Light-Contact är ett eget fristående tävlingssystem med bestämda regler. Det ska absolut inte betraktas som ”tävling för nybörjare”, då tävlingsformen ställer mycket höga krav på utövaren ifråga om kontroll och precision. Light Contact tillåter kontakt, men inte med full kraft. Att skada sin motståndare leder till diskvalificering. Tävlingsformen passar utövare på alla nivåer. Varje år arrangeras SM i Light Contact.

Full Contact är en tuffare tävlingsform som tillåter mer kraft i teknikerna. Full contact lowkick är samma sak, men tillåter även sparktekniker mot låren. Även för Full Contact arrangeras årliga SM-tävlingar.