Frågor & Svar

q-and-a

Nedan följer information kring våra vanligaste frågor och svar. Saknar du information i listan är du välkommen att kontakta oss för komplettering.

Vart hittar man era medlemsvillkor?

Medlemsvillkoren finner du här, medlemsvillkor.

Hur gör jag för att börja träna på Fighter Centre?

Gå in under fliken ”Intresseanmälan” och gör en intresseanmälan. När du har gjort det kommer du att få ett svarsmail med mer information kring exempelvis träningstider och gruppval.

Vilka sporter erbjuder Fighter Centre?

Under fliken Kampsporter finns en lista med videos och beskrivningar av de kampsporter Fighter Centre och anslutna föreningar erbjuder.

Har ni någon åldersgräns?

För att träna i de ordinarie grupperna är det en åldersgräns på 15 år. Vi erbjuder Barn & Ungdomsträning i Brasiliansk Jiujitsu (10-14 år), thaiboxning (10-14 år) samt taekwondo (7-11 år).

När har de olika föreningarna intag i nybörjargrupperna?


Alla föreningar på Fighter Centre har nybörjarintag i slutet av augusti för höstterminen samt i slutet av januari för vårterminen. Under nybörjarintaget kan man komma på provträning en gång kostnadsfritt per idrott. Gör en intresseanmälan på hemsidan för mer information.

Vad behöver jag ha med första träningspasset?

Första träningspasset behöver du träningskläder och vattenflaska. All träning bedrivs barfota.

Vilka tider tränar jag?

Man väljer den grupp som passar en bäst tidsmässigt och man tränar sedan på den gruppens fasta dagar och tider. Exempelvis; Nybörjare 1 i thaiboxning – måndag och onsdag 16:45-18:00.

Får man träna i flera grupper samtidigt?

Nej, det är inte tillåtet att hoppa mellan olika grupper.

Kan man byta grupp?


Det går bra att byta grupp på samma nivå i mån av plats. Detta gör man i receptionen alternativt skickar ett mail till föreningen man tillhör.

Vart vänder jag mig om jag vill flytta upp en nivå (exempelvis nybörjare > fortsättare)?

Du pratar med din instruktör som beslutar och informerar receptionen om att ett byte skall ske.

Var kan jag köpa utrustning?

Som medlem på Fighter Centre får man 15% rabatt på kampsportsutrustning på Budo Fitness som ligger ett stenkast bort på Karl Gustavsgatan 12.  Fighter Centre säljer inte utrustning.

När bör jag som nybörjare köpa utrustning?

Instruktörerna i respektive förening informerar när inköp av utrustning bör göras. Detta brukar generellt ske cirka en månad in på terminen.  Har du frågor kring vad du behöver för utrustning – vänd dig till dina instruktörer.

Var återfinns kvarglömd utrustning?

Kvarglömd utrustning läggs i tunnorna avsedda för kvarglömda saker i omklädningsrummen.

Har ni förvaringsskåp?

Vi tillhandahåller en begränsad mängd skåp för uthyrning. Skicka ett mail till info@fightercentre.com för att bli uppsatt på kölistan så hör vi av oss när vi har ett skåp tillgängligt.

Var vänder jag mig i försäkringsfrågor om jag skadar mig under träning?


Tränande är i allmänhet försäkrade under träning genom sin förenings medlemskap i Riksidrottsförbundet. Detta ingår i medlemsavgiften. De flesta föreningarna på centret är anslutna till Budo och Kampsportsförbundet, i det fallet finner du information finner på följande länk; http://www.budokampsport.se/försäkring

Vad kostar träningen på Fighter Centre?

Terminsavgiften skiljer sig mellan de olika föreningarna. Priser hittar man under varje sport under fliken Kampsporter.

Kan jag få min terminsavgift återbetald om jag ångrar mig?

Då verksamheten bedrivs av föreningar görs generellt sett ingen återbetalning. Återbetalning av avgifter kan ske endast mot uppvisande av läkarintyg som specificerar att man inte kan utöva träningen i fråga, dock ej retroaktivt.

Behöver jag anmäla frånvaro?

Man behöver inte anmäla kortare frånvaro pga förkylning etc.

Vilka betalningssätt erbjuder Fighter Centre?

Man kan betala terminsavgiften genom att teckna ett autogiro alternativt betala med kort/kontanter i receptionen.  Det går inte att betala månadsvis förutom via autogiro. För fortsättare och uppåt gäller endast autogiro.  Bankgirobetalningar, faktura och friskvårdskuponger accepteras inte som betalningsmedel på Fighter Centre.

Hur tecknar jag ett autogiro?

Autogiroblanketter finns under fliken Kampsporter > *respektive kampsport* > Blanketter under respektive kampsport. Dessa kan lämnas in i receptionen alternativt postas. För att blanketten skall tas emot måste den vara komplett ifylld, undertecknad samt att den som står som betalare på autogirot måste vara myndig.

Hur avslutar jag mitt autogiroavtal?

För att ett autogiro skall avslutas måste Fighter Centre ha skriftligt underlag. Säg upp ditt avtal via mail till: info@fightercentre.com. Obs! Det är betalaren som skall säga upp avtalet och ange vilken tjänst det avser, sitt namn, personnummer samt eventuell tränandes namn och personnummer.

Varför görs dragningar även under sommaruppehållet?

Om man betalar med autogiro så är terminsavgifterna utslagna på hela året, dvs ett mindre belopp dras varje månad hela året (12 dragningar). Alternativet hade varit att ett högre belopp hade dragits färre gånger (tex 10 dragningar). Det hade lett till avsevärt mycket större (och därmed kostsammare/dyrare) administration samt att det hade varit omständligare för den enskilde medlemmen när det ibland dras ett större belopp och ibland inget alls.

Varför har jag fått en faktura?

Att du har tagit emot en faktura beror oftast på att de inte har kunnat genomföra en dragning från kontot du har uppgett på blanketten när du tecknade autogirot. Detta kan exempelvis bero på att du saknade täckning på kontot när dragningen skulle ske eller att du har sagt upp ditt medgivande för dragningar hos din bank. För frågor angående fakturor hänvisar vi er till info@fightercentre.com.

Kan jag frysa mitt autogiro?

Enligt autogiroavtalet gäller följande vid frysning;
Om du på grund av särskilda omständigheter inte kan utnyttja ditt medlemskap under en viss tid kan du frysa det kostnadsfritt mot intyg. Frysning görs i minst en (1) månad och max 12 månader och kan göras en gång per år. Frysning kan ske t.ex vid skada/sjukdom (läkarintyg/utlåtelse av sjukgymnast), graviditet (inget intyg krävs), resa (kopia av biljett) eller jobb på annan ort (intyg från företag). Man ansöker om frysning via mail till info@fightercentre.com

Hur går jag till väga för att få ett friskvårdskvitto?

För att få ett friskvårdskvitto skickar du ett mail till info@fightercentre.com och uppger namn, vilken förening du tränar i samt vilken period du vill att kvittot ska avse.

Hur gör jag för att börja träna på gymmet?

Du tecknar ett autogiroavtal i receptionen på Fighter Centre (i förekommande fall kompletterar du ditt befintliga).

Mellan vilka tider har man tillgång till gymmet?

Gymmet har öppet mellan 05-23.

Vad händer om vi inte kommer överens?

Det är mycket sällan det uppstår problem. Och om det ändå skulle göra det så löser vi det nästan alltid gemensamt. Om det trots allt skulle vara så att vi inte skulle komma överens så hänvisar vi till ARN (allmänna reklamationsnämnden). En anledning till detta är att det är en utomstående neutral part som kan göra en rättvis bedömning. En annan anledning är att vi vill att alla medlemmar skall behandlas lika så att inget godtycke uppstår. Därför ser vi ARN som en bra instans för de få gånger det inte finns en självklar lösning. Vi följer alltid ARNs rekommendation.

Varför får jag inga informationsmail?

Vi sköter väldigt mycket av vår medlemskontakt via e-post och det är viktigt att du verkligen får dem. Om du inte får regelbunden information av oss, eller om du har gjort en intresseanmälan men inte fått svar, kan det bero något av följande:

 

– Vi har en felaktig eller inaktuell e-post adress. Skicka oss gärna din aktuella/korrekta e-post adress så att vi kan uppdatera i vårt register (info@fightercentre.com).

 

– Våra mail fastnar i ditt spamfilter. Ta gärna en titt i ditt spamfilter och lägg till såväl info@fightercentre.com som din förenings e-post adress på listan över godkända avsändare.