Om SW

Submission Wrestling – SW (även kallat för Grappling och No-Gi Jiu Jitsu) är en modern, hybridkampsport med kast från Judon, nertagningar från brottningen, svep och chokes från Brazilian Jiu Jitsu, lås från Shooto och Shootfighting m.fl. Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag. Grepp, kast, chokes och lås är tillåtna. Vinner gör man på submission (avslut) eller poäng.

SW utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer såväl nybörjare som proffs. Man tävlar i olika viktklasser och på en del tävlingar även i erfarenhetsklasser då idrotten inte använder sig av graderingar och bälten. Det finns olika tävlingar både nationellt och internationellt.

 nationell nivå finns Svenska Grappling Ligan (SGL) men även Alive som arrangerar regelbundet. Därtill arrangerar vi själva nybörjartävlingen Westside i slutet på varje termin.

Internationellt finns många tävlingar. Det är mästerskapstävlingar arrangerade av FILA och det finns en organisation som heter ADCC som också arrangerar tävlingar.

Gladius deltar regelbundet i många olika tävlingar med mycket bra resultat. Den bäste tävlande är utan tvekan Mikael Knutsson som vunnit VM och många andra tävlingar.

Submission wrestling-träningen är teknisk och rolig. Genom att man hela tiden tekniktränar och sparrar med en träningskamrat ger det funktionell styrka, uthållighet och explosivitet. På Gladius tävlar och tränar vi SW oavsett om vi annars tränar MMA.

BJJ är något som kan komplettera SW träning. Vi har ett samarbete med Gladius BJJ där våra medlemmar kan träna BJJ för ett tillägg om 99 kr/mån.