Om BJJ

Brazilian jui-jitsu (Brasiliansk jiu jitsu), eller BJJ, förenar tradition med modern fighting. Stilen har sitt ursprung i japanska budosporter och skapades ur judo och jiu jitsu. Grundtanken var att bygga ett system för självförsvar som fokuserade på att ta ner motståndaren till marken, och använda lås och strypningar för att tvinga honom att ge upp. Stilen är utvecklad så att en mindre utövare kan besegra en större motståndare med hjälp av bättre teknik. Under de cirka hundra år som sporten har funnits, har BJJ konstant utvecklats och testats för att bli mer effektiv.

Idag är BJJ främst en sport för motion och tävling och lärs inte ut som självförsvar. Stilen har de mest effektiva och avancerade tekniker för grappling (kamp på marken) som finns.

Vårt mål är att kunna erbjuda en miljö där alla kan trivas, växa och utvecklas efter sina förutsättningar och mål. Detta oavsett om ditt mål handlar om att komma i form eller om det är internationellt tävlande på högsta nivå. Vi arbetar hårt för att nå utveckling och vi gör det tillsammans. Samarbete och kamratskap är hörnstenar i vår verksamhet.

Träningen passar både tjejer och killar i alla åldrar. Eftersom teknik är vårt fokus, passar träningen lika bra för en liten utövare som för en som är stor och stark.

BJJ utövas iklädd en judodräkt (gi) och det finns ett system med graderingar och bälten. Som nybörjare har man ett vitt bälte. Första graderingen ger ett blått, följt av lila, brunt och till sist svart bälte. Du stiger i graderna i takt med att din tekniska och fysiska förmåga utvecklas. I regel tar det minst två års träning innan ett blått bälte kan erhållas.

BJJ är en av de snabbast växande sporterna i världen och är på stark frammarsch i Sverige. Tävlingar hålls regelbundet runt om i landet. På tävling möter man motståndare i samma viktklass och med samma bältesfärg. På så vis blir tävlingarna alltid balanserade med lämligt motstånd, för avancerade såväl som nybörjare.

Träningen leds främst av ett erfaret instruktörsteam där svartbältet August Wallén är professor. För att kunna erbjuda moderna och effektiva tekniker tar vi regelbundet in världsklassutövare och instruktörer från runtom i världen.

BARNTRÄNING

Vår barn och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö. Vi strävar mot att barnen lär sig att ta ansvar för sin egen utveckling, men även för sina träningskamraters. Tillsammans lär vi oss både grundläggande och modern Jiu Jitsu, för motion och för tävling.

Ålder 7-15 år

AVGIFTER OCH UTRUSTNING

Terminsavgiften är 1995 kr. Det går också bra att betala via autogiro, månadsavgiften är då 299 kr. Submission wrestling ingår i avgiften. För barn & ungdomar är terminsavgiften 1200 kr eller 199 kr/mån med autogiro.

I avgiften ingår förutom träning även försäkring, vissa avgifter för tävlingar och resekostnader. Utrustning man behöver införskaffa som nybörjare är tandskydd och gi (dräkt).