Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

Grappling är utövandet av det mest effektiva sättet att övervinna en motståndare utan att använda slag eller sparkar. Det har alltid varit en del av den mänskliga historien i form av sport, självförsvar och krigsföring. De två huvudtyperna av grappling idag är med eller utan kimono/gi. På Gladius utövar vi båda typerna på separata pass men under ett enat system.

Som nybörjare får du lära dig hur man kontrollerar sin motståndare med dominanta positioner och hur man själv tar sig ur en dålig position. Vi lär oss också strategier för att ta ner fighten på marken och hur man tvingar sin motståndare att ge upp (submission).

Vi strävar efter att vara konsekventa i vår träning och utmana oss själva på träning men även genom tävling för de som vill det. Vi gör även vårt bästa för att bidra till vårt team så vi alla kan växa och utvecklas tillsammans.

Coaching teamet leds av August Wallén som är svartbälte av andra graden. August har mer än tre decennier av erfarenhet i träning och tävling på toppnivå inom Standup fighting, MMA och grappling.

Gladius är en mycket aktiv och framgångsrik tävlingsklubb. Men givetvis har vi även många medlemmar som bara tränar för att utvecklas inom grappling och samtidigt komma i bra form.

Barn och Ungdomsträning

Vi har barn och ungdomsträning för åldrarna 10-14 år. Vår barn och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö. Viktigt att man snarast införskaffar idrottspecifika träningskläder, en så kallad GI.

Avgifter

Aktuell prislista finner du här.

I avgiften ingår förutom träning även försäkring, avgifter för tävlingar och resekostnader.

Utrustning

Utrustning man behöver införskaffa som nybörjare är tandskydd. Om man tränar BJJ behövs även en kimono/gi (dräkt) efter några veckors träning.

Fighter Centre samarbetar med olika företag för att ge dig som medlem bättre erbjudanden b.la. Budo & Fitness, läs mer om våra partnersamarbeten här.

Nyheter - Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

 • Nybörjarstart 21 Januari

  Är du intresserad av att börja träna på Fighter Centre? Nybörjarstart är äntligen här! På måndag 21 januari kör våra…

   

 • Samarbete med SportRehab

  Fighter Centre har inlett samarbete med SportRehab för att alla medlemmar skall kunna få snabb hjälp vid idrottsrelaterade skador.

   

 • Stand-Up-Fighting kurs – Dutch

  Även denna helg är Fighter Centre fylld med över 50 stycken instruktörer och elitfighters! Nu är det Dutch; 12 timmars…

   

 • Barnträning på Fighter Centre

  Vi erbjuder barn- & ungdomsträning i thaiboxning (10-14 år), brasiliansk Jiujitsu (10-14 år) samt taekwondo (7-11 år). Alla barn- och…

   

 • Gott Nytt År!

  Vi önskar alla ett riktigt Gott Nytt År! Vi hoppas att du har haft ett riktigt bra år och att…

   

Instagram