Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

Grappling är utövandet av det mest effektiva sättet att övervinna en motståndare utan att använda slag eller sparkar. Det har alltid varit en del av den mänskliga historien i form av sport, självförsvar och krigsföring. De två huvudtyperna av grappling idag är med eller utan kimono/gi. På Gladius utövar vi båda typerna på separata pass men under ett enat system.

Som nybörjare får du lära dig hur man kontrollerar sin motståndare med dominanta positioner och hur man själv tar sig ur en dålig position. Vi lär oss också strategier för att ta ner fighten på marken och hur man tvingar sin motståndare att ge upp (submission).

Vi strävar efter att vara konsekventa i vår träning och utmana oss själva på träning men även genom tävling för de som vill det. Vi gör även vårt bästa för att bidra till vårt team så vi alla kan växa och utvecklas tillsammans.

Coaching teamet leds av August Wallén som är svartbälte av andra graden. August har mer än tre decennier av erfarenhet i träning och tävling på toppnivå inom Standup fighting, MMA och grappling.

Gladius är en mycket aktiv och framgångsrik tävlingsklubb. Men givetvis har vi även många medlemmar som bara tränar för att utvecklas inom grappling och samtidigt komma i bra form.

Barn och Ungdomsträning

Vi har barn och ungdomsträning för åldrarna 10-14 år. Vår barn och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö. Viktigt att man snarast införskaffar idrottspecifika träningskläder, en så kallad GI.

Avgifter & Utrustning

Träningsavgiften är med autogiro 299 kr/månad (199 kr/månad för Barn/Ungdom). Om du vill betala terminsvis (engångsbetalning) så kostar det 1.995 kr per termin (1200 kr för Barn/Ungdom) obs endast för nybörjare.

I avgiften ingår förutom träning även försäkring, vissa avgifter för tävlingar och resekostnader. Utrustning man behöver införskaffa som nybörjare är tandskydd. Om man tränar BJJ behövs även en kimono/gi (dräkt) efter några veckors träning.

Nyheter - Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

 • Amanda Vikingsson på Top 10

  Gladius BJJs Amanda Vikingsson är listad bland topp BJJ-atleterna på Smooth comps ”Top athletes last 100 days”.

   

 • Jujutsu VM-brons i lagtävling

  Gladius BJJs Max Hederström ingår i Sveriges jujutsu-landslag och tävlade på hemmaplan då VM 2018 arrangerades i Malmö 23-25 november.…

   

 • Thomaz Sena Marques hos Gladus BJJ

  Thomaz har under höstterminen, från 9 november, instruerar på Gladius BJJ och är kvar terminen ut. Hans förra mycket uppskattade…

   

 • Terminsavslut fredag 7 december

  Sista dagen för hösttermin 2018 är fredagen den 7e december. Då sker sista ordinarie träningspass på Fighter Centre men håll utkik…

   

Instagram