Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

Grappling är utövandet av det mest effektiva sättet att övervinna en motståndare utan att använda slag eller sparkar. Det har alltid varit en del av den mänskliga historien i form av sport, självförsvar och krigsföring. De två huvudtyperna av grappling idag är med eller utan kimono/gi. På Gladius utövar vi båda typerna på separata pass men under ett enat system.

Som nybörjare får du lära dig hur man kontrollerar sin motståndare med dominanta positioner och hur man själv tar sig ur en dålig position. Vi lär oss också strategier för att ta ner fighten på marken och hur man tvingar sin motståndare att ge upp (submission).

Vi som tränar grappling på Gladius uppträder efter värderingarna consistency, challenge och contribution. Vi strävar efter att vara konsekventa i vår träning och utmana oss själva på träning men även genom tävling för de som vill det. Vi gör även vårt bästa för att bidra till vårt team så vi alla kan växa och utvecklas tillsammans.

Huvudinstruktörerna är Henri Lindroos och Anders Nilsson. Henri är en mycket aktiv tävlingsutövare inom grappling och placerar sig konsekvent högt i tävlingar. Anders har tränat och tävlat i över 15 år inom MMA, Submission Wrestling och Brasiliansk Jiu Jitsu. Coaching teamet leds av August Wallén som är svartbälte av andra graden. August har mer än tre decennier av erfarenhet i träning och tävling på toppnivå inom Standup fighting, MMA och grappling.

Gladius är en mycket aktiv och framgångsrik tävlingsklubb. Men givetvis har vi även många medlemmar som bara tränar för att utvecklas inom grappling och samtidigt komma i bra form.

Gladius bästa klubb på tävlingen Halmstad Open BJJ och Yamasaki Open BJJ sommaren 2017.

 

 

Barn och Ungdomsträning

Vi har barn och ungdomsträning för åldrarna 7-14 år. Vi har separata pass för nybörjare och fortsättare så barnen får utvecklas i sin takt. I nybörjarklasserna är föräldrarna välkomna att aktivt vara med och träna med sitt barn. Vår barn och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö. Vi strävar mot att barnen lär sig att ta ansvar för sin egen utveckling, men även för sina träningskamraters. Tillsammans lär vi oss både grundläggande och modern Jiu Jitsu, för motion och för tävling.

Avgifter & Utrustning

Träningsavgiften är med autogiro 299 kr/månad (199 kr/månad för Barn/Ungdom). Om du vill betala terminsvis (engångsbetalning) så kostar det 1.995 kr per termin (1200 kr för Barn/Ungdom) obs endast för nybörjare.

I avgiften ingår förutom träning även försäkring, vissa avgifter för tävlingar och resekostnader. Utrustning man behöver införskaffa som nybörjare är tandskydd. Om man tränar BJJ behövs även en kimono/gi (dräkt) efter några veckors träning.

Nyheter - Brazilian Jiu-Jitsu och Nogi/Submission Wrestling

 • Resultat Halmstad Open

  Fina resultat för Gladius BJJ på Halmstad Open BJJ League 2018 - Stage 1! Totalt fick man med sig 6…

   

 • NYBÖRJARSTART IDAG

  Från och med idag den 22 januari kör nybörjargrupperna igång på centret.

   

 • Öppet hus 21 januari

  Söndag 21 januari kl 14:00 är det öppet hus på Fighter Centre, mitt i centrala stan på Viktoriagatan 19. Välkomna…