Brazilian Jiu-Jitsu – BJJ

Brazilian Jiu Jitsu är en grappling/brottning-idrott som utförs i dräkt, även kallad gi. Idrotten utgår från hur man kontrollerar sin motståndare på marken med dominanta positioner och hur man själv tar sig ur en dålig position. Man lär sig strategier för att ta ner fighten på marken samt hur man tvingar sin motståndare att ge upp (submissions).

BJJ tränar aspekter så som styrka, kondition och rörlighet och sker under kontrollerade former med säkerheten i första rummet. I BJJ använder man sig av ett graderingssystem som går från vitt bälte för nybörjare till svart bälte och man tränar i dräkt (gi). Träningen leds av August Wallén som är ett svartbälte av andra graden

Ett vanligt pass är 90 minuter från nybörjare upp till avancerade och elit-satsande och innehåller teknikträning, sparring och fys. Alla våra BJJ-utövare kan och uppmuntras gå på våra Submission Wrestling (No-gi) pass.

Vi erbjuder även barn- & ungdomsträning med ett eget graderingssystem för att uppmuntra och peppa barnen att träna och bli bättre. Vår barn- och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö

Bjj kan man träna som motionär men vi har också en aktiv tävlingskultur med flera duktiga utövare som deltar på tävlingar ända upp till SM-nivå och andra mästerskap. BJJ i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar godtagbar säkerhet för de tävlande. Både killar och tjejer tränar centret både som vanliga motionärer och tävlingssatsande.

BJJ-träningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska BJJ Förbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Nyheter - Brazilian Jiu-Jitsu – BJJ

  • Träning hemma

    För den som vill stanna hemma så kommer här förslag och resurser för träning hemma.

     

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot