Submission Wrestling (SW)

Submission wrestling (SW) är en modern hybridkampsport med kast, nertagningar, balansbrytningar, positionsbrottning, svep och lås. Förenklat går idrotten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag. Det finns otaliga antal lås, armlås, benlås och strypningar är några huvudgrupper av lås.

SW utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer såväl nybörjare som proffs. Man tävlar i olika viktklasser och på en del tävlingar även i erfarenhetsklasser då idrotten inte använder sig av graderingar och bälten. Det finns olika tävlingar både nationellt och internationellt.

På nationell nivå finns Svenska Grappling Ligan (SGL) men även Alive som arrangerar regelbundet. Därtill arrangerar vi själva nybörjartävlingen Westside i slutet på varje termin.

Internationellt finns många tävlingar. Det är mästerskapstävlingar arrangerade av FILA och det finns en organisation som heter ADCC som också arrangerar tävlingar.

Gladius deltar regelbundet i många olika tävlingar med mycket bra resultat. Den bäste tävlande är utan tvekan Mikael Knutsson som vunnit VM och många andra tävlingar.

Submission wrestling-träningen är teknisk och rolig. Genom att man hela tiden tekniktränar och sparrar med en träningskamrat ger det funktionell styrka, uthållighet och explosivitet. På Gladius tävlar och tränar vi SW oavsett om vi annars tränar BJJ eller MMA. SW är mellanlänken mellan de två kampsporterna.

SW-träningen ingår gratis om man tränar MMA eller BJJ på Fighter Centre. Vill man träna endast SW så är terminsavgiften 1.995 kr. Man kan också betala med autogiro, det kostar då 299 kr/månad.

Klubbrelaterade nyheter