Thaiboxning / Muay Thai

Thaiboxning är en stående kampsport där man med hjälp av såväl sparkar och slag som clinch, försöker besegra sin motståndare tekniskt och taktiskt.

Muay thai som idrotten egentligen heter, har sitt ursprung i Thailand och har en lång och rik historia. Många traditioner är kopplade till thaiboxning som är en viktig del av den thailändska kulturen. Då man förutom boxning (händer) och sparkar (fötter och underben) även använder sig av knän och armbågar kallas thaiboxning ofta för ”the art of eight limbs”.

Thaiboxning har funnits på Fighter Centre sedan 2001 och är den största idrotten på centret räknat till antalet utövare och träningen passar såväl tjejer som killar.

Ett pass är som regel 75 minuter och det finns flera olika nivåer från nybörjare till elit. Ett pass innefattar teknikträning, sparring (ej för nybörjare), fys samt mittsträning.  Thaiboxningsträning är ganska tuff och krävande, men all träning sker under kontrollerade former med säkerheten i första rummet.

För den som jobbar kväll, natt eller skift så har vi också pass på dagtid. Vi har även barn- & ungdomsträning på nybörjare-, fortsättare- och avanceradnivå. Många ungdomar går vidare och tränar i våra vuxengrupper när de blir äldre.

Det flesta som tränar thaiboxning gör det som motionärer och det är en såväl allsidig som rolig träningsform, men vi har många tävlande varav flera på elitnivå. I thaiboxning kan man välja att gå lättkontaktsmatcher eller fullkontaktsmatcher i olika klasser och regelverk. Thaiboxningsmatcher i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar en godtagbar säkerhet för de tävlande.

Thaiboxningsträningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska Muaythai Förbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Nyheter - Thaiboxning / Muay Thai

  • Träning hemma

    För den som vill stanna hemma så kommer här förslag och resurser för träning hemma.

     

  • Resultat Rookie Rumble 2020

    I helgen var det nybörjartävling i kickboxning på hemmarplan i Hammarkullen. Fighter Centre fanns såklart på plats med ett stort…

     

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.