Mixed Martial Arts, MMA

OM KLUBBEN

Gladius MMA är en av Sveriges största MMA-klubbar och vi bedriver tävlingsinriktad MMA-träning för Shootfighting, Vale Tudo och Submission Wrestling.

Vi tränar i en egen hall på Fightercentre med mattor på golv och väggar, och en riktig fightingbur. I lokalen finns även träningsutrustning som mitsar och hantlar.

OM MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, en kombination av tekniker och stilar som gör utövaren till en komplett fighter. Träningen täcker in alla distanser av obeväpnad kamp och är inriktat på sparring och tävling. Målet är att ha så få regler som möjligt men fortfarande undvika allvarliga skador. De stilar som bidragit mest med tekniker till MMA är boxning (inklusive kickboxning och thaiboxning), brottning (fristil och grekisk-romersk stil) och Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ). MMA kallas ibland för ”ultimate fighting” efter en känd amerikansk tävling med samma namn.

Inom MMA tävlas det i tre olika former:

Vale Tudo – Dessa regler tillåter slag och sparkar både stående och på marken. Detta gör tävlingsformen till den tuffaste av de tre och är endast lämpligt för avancerade amatörer och proffs.

Shootfighting – Reglerna tillåter slag och sparkar stående men inte i markkamp, där ingår endast brottning med lås. Denna regeltyp passar bra för amatörfighting.

Submission Wrestling – Reglerna tillåter inga slag och sparkar alls utan målet är att låsa ut sin motståndare med olika typer av lås. Dessa regler används vanligen för nybörjare.

På Gladius MMA erbjuder vi träning och tävling för alla tre typer av regler. Den allsidiga träningen gör det även möjligt att tävla inom närliggande sporter. Medlemmar på Gladius MMA har med framgång tävlat i bland annat amatörboxning och muay thai.

Avgifter & Utrustning
Träningsavgiften är 1.995 kr per termin. Tränar man BJJ samtidigt, blir avgiften för de två stilarna 2.495 kr.

I avgiften ingår förutom träning även försäkring, avgifter för tävlingar och resekostnader.

Utrustning man behöver införskaffa som nybörjare är tandskydd och suspensoar (killar) i början. Boxhandskar behövs efter cirka halva terminen.

Klubbrelaterade nyheter