Fem medaljer för Fighter Muay Thai på SM

Fighter Muay Thai ställde upp med sju fighters på årets SM och tog hem inte mindre än fem medaljer. Läs mer här!

Alexander Johannesson (-60 kg) gjorde inledningsvis en mycket bra match mot favorittippade Filiph Waldt i sin första match. Han räckte dock inte hela vägen mot Waldt som senare också vann guldet i klassen.

Bachir Abouali (-63,5 kg) vann sin första match och inledde den andra matchen mycket starkt och övertygande innan han tyvärr fick sin axel ur led. Årets SM slutade i ett brons för Bachir som efter röntgen av axeln fick svaret att skadan inte är värre än att den kan åtgärdas med ordentlig rehab.

Alexander Welin (-67 kg) gick tre matcher SM-turneringens första dygn. Welin vann de två inledande matcherna mot rutinerat motstånd. Matcherna var tuffa och i den tredje matchen led Welin bland annat av lårkaka som hämmade honom och vinsten gick till den starkare, och längre, motståndaren. Brons till Welin som gjorde en imponerande turnering!

Saman Sami (-81 kg) inledde starkt men ådrog sig dessvärre en skada i första matchen.

Ellinor Ekström (-48 kg) vann sin första match på WO. I finalen mötte hon en större och längre motståndare som drog det längsta stråt denna gång. Silver till Ellinor!

Evelina Wikner (-57 kg) vann sin första match klart och snabbt. I finalen mötte hon förra årets SM-vinnare. Efter fem tuffa ronder fick Evelina se sig besegrad men gjorde en bra match och kommer allt närmre ett SM-guld. Silver på årets SM för Evelina.

Angela Mamic (-71 kg) mötte också fjolårets SM-vinnare i finalen. Mamic vann första ronden stort men orkade inte riktigt hela vägen denna gång och fick nöja sig med ett silver efter en bra kämparinsats i finalen.

Bild: Alexander Welin, Fighter Muay Thai, -67 kg